L'entitat Clorofil·la de Cubelles presenta el 16 de novembre el projecte Maletes Violetes

2 de novembre de 2018


Preocupades per la desigualtat de representació de dones als espais de decisió, l'entitat local ha creat una eina que facilita la preparació d'espais de cura per criatures.

L'associació Clorofil·la Tallers d'Educació i Expressió Creadora convida a les entitats del Garraf a una formació per aprendre a crear espais de cures amb perspectiva de gènere i LGTBIQ+. Per això farà la donació d'una de les 13 Maletes Violetes que conté jocs i lectures coeducatives i creatives. La formació està enfocada en la coeducació, l'expressió de les emocions, i la creativitat, incentivant la participació paritària per cuidar de les criatures per tal de fomentar la coresponsabilitat.

 

L'associació Clorofil·la presentarà el Divendres 16 de novembre el projecte Maletes Violetes. Serà a les 18h, a la casa Olivella, situada a la plaça de la Vila nº12 de Vilanova i la Geltrú. Preocupades per la desigualtat de representació de dones als espais de decisió, Clorofil·la ha creat una eina que facilita la preparació d'espais de cura per criatures.

 

El projecte "Maletes Violetes" es va presentar a la 3a edició del concurs Impulsa amb l'etiqueta #SomosLoQueHacemos i va guanyar el 1r premi català. Es tracta de 13 ludoteques itinerants pel territori català en forma de Maletes Violetes. El servei ofereix un espai perquè les dones relegades a tasques de cures de nenes i nens puguin portar les seves criatures a les reunions, assemblees i actes i així facilitar la conciliació de la vida social i familiar. L'associació de dones La Frontissa és qui custodia la Maleta Violeta de la comarca del Garraf i a qui les entitats hauran d'adreçar-se per aconseguir la Maleta Violeta prestada pel seu esdeveniment. Podran fer-la servir totes les entitats de la comarca que hagin participat en la formació impartida el mateix dia de la presentació. S'explicaran conceptes de Coeducació, d'Educació i d'Expressió Creadora així com la utilització de la Maleta Violeta.

 

L'associació Clorofil·la és una associació sense ànim de lucre de caràcter socio-creatiu que realitza projectes culturals i socials com a eina de transformació social.

Ofereix espais de ludoteques itinerants per als ajuntaments, entitats i organitzacions polítiques, es tracta del servei “Mary Poppins” . La metodologia de l'associació pren arrel a la Coeducació, a la pedagogia "Educació Creadora" i a "L'Art Cru".

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles