El director d'orquestra Edmon Colomer torna a dirigir "El Messies Participatiu"

9 d'octubre de 2018


L'any 1995 Edmon Colomer va dirigir la primera edició del Messies Participatiu; va dirigir-lo també l'any 2005, i ho farà novament aquest 27 de desembre, a l'Auditori de Barcelona

El director d'orquestra cubellenc, Edmon Colomer torna a dirigir El Messies Participatiu, un projecte que reuneix a centenars d'aficionats a la música coral per interpretar, de manera conjunta, El Messies de Georg Friedrich Händel. Serà el 27 de desembre a l’Auditori de  Barcelona. La posada en escena d'aquesta nova edició de "El Messies Participatiu" serà el 27 de desembre a l'Auditori de Barcelona.

 

L'any 1995 Edmon Colomer va dirigir la primera edició del Messies Participatiu, i va dirigir-lo també l'any 2005 i ho farà novament aquest 27 de desembre, a l'Auditori de Barcelona. La preparació del projecte musical "El Messies Participatiu" es farà en diversos caps de setmana abans del concert, en el què els participants cantaran acompanyats d'una gran orquestra, un cor professional, solistes vocals i un director de prestigi internacional. Part de les butaques destinades al públic seran ocupades pels cantants amateurs, accentuant així l'esperit participatiu del projecte.  Edmon Colomer, en una entrevista al programa "Cubelles a les 10" ha recordat com va ser la primera edició del "Mesias Participatiu" que va tenir lloc l'any 1995, al Palau de la Música Catalana.

L'any 1995, l'Obra Social “la Caixa” va decidir incorporar aquesta fórmula de participació popular al seu programa de música, organitzant el primer Messies Participatiu al Palau de la Música Catalana amb Edmon Colomer al capdavant de l'orquestra. Aquest primer concert va ser una experiència única, tan pels cantants aficionats, com pels artistes i el públic, la qual cosa va animar l'Obra Social "la Caixa" a repetir el format durant els anys següents. El projecte ha anat creixent fins a convertir-se en el major referent d'aquest tipus d'iniciatives a nivell mundial. Com ja hem dit Edmon Colomer s'encarregarà novament de dirirgir "El Messies Participatiu". Serà el 27 de desembre, a l'Auditori de Barcelona.

Des del 1995, el projecte "El Messies Participatiu" és obert a la participació de la ciutadania amb l’objectiu d’estimular la pràctica social del cant. Des del 1995, més de 51.500 persones han participat, cantant, en els concerts organitzats per l’entitat en més de 30 poblacions de la geografia espanyola, amb un públic que supera les 457.000 persones. De fet, només l’any passat, l’Obra Social ”la Caixa” va organitzar 21 concerts participatius en 17 ciutats d’arreu de l’Estat, amb 4.400 cantants aficionats.

 

Edmon Colomer

www.edmoncolomer.com

Edmon Colomer ha estat titular de les orquestres Simfònica de Balears, Simfònica del Vallès (Catalunya), Filarmónica de Málaga (Espanya), Orchestre de Picardie (França) i Daejeon Philharmonic (Corea del Sud). L'any 1983 crea la Joven Orquesta Nacional de España, el 1985 empren la transformació de l'Orquesta Sinfónica de Tenerife, i el 1988 crea l'Orquestra de Cadaqués. Enregistra per als segells discogràfics Auvidis-Naïve, Assai, Harmonia Mundi, Calliope, Triton, Naxos, Ensayo, Virgin i Philips. Del seu extens catàleg discogràfic es consideren versions de referència Atlàntida i El amor brujo de Falla, La Peste de Gerhard, el Concert per a orgue de Poulenc, i Concierto de Aranjuez de Rodrigo amb Paco de Lucía. L'any 2002 el Ministeri de Cultura francès li concedeix la distinció “Chevalier dans l’ordre des palmes académiques”. L'any 1995 va dirigir la primera edició del Messias Participatiu, i ha estat convidat a dirigir-lo novament els anys 2005 i 2018.


 • Edmon Colomer.jpg
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • ALCALDESSA RESPON
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles