S'han recollit una vintena de propostes en els tallers dels pressupostos participatius

7 de setembre de 2018


Una part de les propostes han estat consensuades per grups d'edat, barris del poble o sectors de la societat. Aquest dimecres i dijous s'han fet tallers a l'espai jove i el casal de la gent gran.

Ja s'han realitzat tres sessions per dinamitzar els pressupostos participatius i apropar-los a sectors diversos de la societat cubellenca. La primera trobada ha comptat amb la gent jove com a protagonista en una reunió que s’ha fet aquest dimecres a l’Espai Jove. Una de les diferències és que aquest any en els pressupostos participatius hi tenen veu i vot els joves entre 16 i 18 anys. A la sessió d'aquest dimecres hi han assistit un total de 10 nois, la majoria joves d’entre 16 i 20 anys, qui han reflexionat i plantejat propostes a títol individual que posteriorment s'han pogut debatre entre tots. Després el mateix grup ha prioritzat 5 de les propostes que seran les que es presentaran consensuades com a necessitats del col·lectiu de jovent local. Les altres 5 propostes es podran presentar a través dels canals habituals, de manera individual. El mateix procediment s'ha repetit en dues ocasions més aquest dijous però adreçat a la gent gran, d'una banda, i a les associacions veïnals i la resta d'entitats, de l'altra.

 

A més a més, la regidoria tindrà un punt d’informació i recollida de propostes actiu els tres dies de la Festa de la Verema a la plaça del mercat, el 7, 8 i 9 de setembre. La setmana que ve als Instituts també s’habilitarà un punt d’informació els dies 13 i 14 de setembre per recollir més propostes.

 

En l'edició d'aquest any es manté una partida d'inversions de 150.000 euros. El període de recollida de propostes als pressupostos participatius s’allargarà fins el 16 de setembre. Les idees d'inversió es poden formular tant per internet (enllaç) com en paper en els punts habilitats (Opic, Verema, Insitut). Després, en la segona fase, un equip de tècnics municipals analitzaran totes les propostes i valoraran amb un pressupost aproximat totes les que s'ajustin a les bases. La següent fase serà el període de votació, previst de cara al mes d'octubre. Segons el calendari anunciat, al mes de desembre es faran públics els resultats.

 

En la primera edició es van escollir 9 projectes diferents. L'opció més votada amb 190 vots va ser la instal·lació d'un gimnàs en mòduls prefabricats al poliesportiu amb un pressupost d'uns 27.000 euros. Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, l'Ajuntament encara està estudiant com fer-la realitat. També es va aprovar acabar la pista de tennis número 7, una inversió de més de 52.000 euros que continua pendent. Entre les opcions més votades de l'any passat n'hi ha dues que l'Ajuntament ja ha enllestit des de fa mesos: la construcció d’un carril bici al passeig de la Mar Mediterrània, així com posar un desfibril·lador al local social de Mas Trader. De la resta de propostes dels pressupostos participatius de l'any passat estan pendents la millora de l’enllumenat de les pistes de tennis 1, 2 i 3, elaborar un projecte de reforma de la planta baixa del casal de Cultura per acollir els estudis de Ràdio Cubelles o construir una rotonda al passeig fluvial cantonada amb l’avinguda de l'onze de setembre. Tampoc s'ha recuperat la pista de futbol del parc de Santa Maria ni encara s'ha col·locat una tanca a la pista de futbol sala de Mas Trader.

 


 • Pressupostos participatius 2018 (1)
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles