Tot a punt pel Pregó de la Festa Major

13 d'agost de 2018


Enguany, la pregonera és la cubellenca Xús Hidalgo. Cap a les 11:50h, hi haurà un toc de grallers i repic de campanes, des del campanar de Església. A les 12h, es llançaran els dotze morterets, des de la plaça del Castell. I, tot seguit, la comitiva anirà fins als jardins de Casa Travé on tindrà lloc el pregó

Rotador FM 2018

Entrevista a Ester Pérez, regidora de Cultura (cliqueu sobre l'enllaç)

Entrevista a Xús Hidalgo, pregonera de la Festa Major de Cubelles (cliqueu sobre l'enllaç)

Els jardins de Casa Travé acolliran de nou el pregó de Festa Major de Cubelles. La Comissió de Festes ha estat l’encarregada de fer les propostes i escollir novament la persona que pronunciarà el pregó. Enguany, la pregonera és la Xús Hidalgo, una persona estretament lligada a Cubelles. Ha estat mestra durant 40 anys a l’escola Charlie Rivel. La regidora de Cultura, Ester Pérez ha donat més detalls de com ha anat l’elecció d’enguany.

Cal recordar que va ser el 2014 quan es va iniciar el canvi en el format del pregó, que durant molts anys es pronunciava abans de la cercavila del 14 d’agost a la  tarda. En la Festa Major del 2014 una aposta de la Comissió de Festes va decidir renovar aquest acte del pregó per donar-li més importància i revalorar-lo. Aquest serà el tercer any que els grallers de l'Agrupació de Balls Populars interpretarà el toc de gralles de les matinades des del campanar de l'església Santa Maria de Cubelles. També el toc de campanes té el seu protagonisme el dia del pregó. Aquest toc de campanes ja fa uns anys que es va recuperar. Concretament, va venir lligat amb el canvi en el format del pregó. Enguany, la novetat del toc de campanes, serà que coincidirà amb el llançament dels 12 morterets. La regidora de Cultura, Ester Pérez ha explicat els detalls sobre l'acte del pregó.

Cap a les 11:45h., els grallers de l’ABP interpretaran el toc de gralles de les matinades des del campanar de l’església Santa Maria.  I a les 12h, hi haurà el toc de campanes de Festa Major que coincidirà amb el llançament dels dotze morterets, des de la plaça del Castell. Després la comitiva, amb les autoritats locals i els representats de les diferents colles de l’ABP es dirigiran cap a Casa Travé on es pronunciarà el pregó. Aquest dies prepara un pregó que reculli la seva estima per la docència i per un poble que li va canviar la vida, ha apuntat la pregonera.

El 14 d’agost serà un dia intens, les colles de l’ABP hauran participat del pregó al matí, i a la tarda i nit faran faran les seves tradicionals cercaviles. Ester Pérez ha destacat el pes que té l’entitat de balls en la Festa Major.

Hi hauran dues cercaviles; la de la tarda que començarà a les 18:30h, a la plaça de la Vila fins a la plaça del Mar. I després dels focs, que es llançaran a les 11 de la nit, hi haurà la cercavila nocturna de les colles pel passeig Marítim. L’endemà, 15 d’agost l’Agrupació seguirà amb matinades, després amb l’entrada d’ofici i posterior cercavila pel nucli antic fins la plaça de la Vila. L’ofrena de productes de la terra anirà a càrrec de la colla del Viagrot que enguany ha commemorat 20 anys.

L’ABP última els darrers preparatius per encarar la Festa major de Cubelles. Una festa intensa pels integrants de les diferents colles que la integrant. Un any més, l’assaig general és el que marca l’inici de la seva participació a la festa.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles