L’Ajuntament, el TRACA i El Cubell engeguen una campanya per un Cerkabirra més cívic

10 de maig de 2018


Des del servei de Joventut de l’Ajuntament, la Policia Local, el Pla de Prevenció de Drogodependències TRACA i l’associació “El Cubell”, organitzadora del Cerkabirra, s’han engegat un seguit d’accions per prevenir tant el consum d’alcohol en menors d’edat com les conductes poc respectuoses i incíviques associades a l’abús de l’alcohol en totes les franges d’edat.

cartell Campanya prevenció alcohol Cerkabirra 2018

Cartell que es penjarà als comerços que s'adhereixin a la campanya de prevenció de consum d'alcohol en menors d'edat pel Cerkabirra

 

Entrevista a LLuis Cucurull, tècnic de prevenció del programa TRACA (cliqueu sobre l'enllaç)

 

La Policia Local, l'Espai Jove i el Pla de Prevenció de Drogodependències TRACA, i l’associació El Cubell, organitzadora del Cerkabirra, sumen esforços i treballen en una acció conjunta per prevenir el consum d’alcohol en menors d’edat i les conductes poc respectuoses i incíviques associades a l’abús de l’alcohol en totes les franges d’edat.

 

Enguany, tots els agents implicats en l'activitat que se celebra el 19 de maig, demanaran als comerços de la vila la seva adhesió a la nova campanya de prevenció. Aquesta campanya consisteix en recordar als comerços la importància de no vendre alcohol a menors. Els comerços rebran un adhesiu i un cartell amb el missatge "Aquí no venem alcohol als menors" que hauran de col·locar en una zona visible. L'objectiu de tot plegat passa per incidir en el susceptible consum d’alcohol per part de menors d’edat pel Cerkabirra. 

 

Una altre de les accions ha estat contactar amb els instituts de la Vila per tal que facin arribar un escrit tant a les famílies de l’alumnat de 3r d’ESO com a d'altres cursos superiors, amb recomanacions de com encarar les primeres sortides nocturnes dels seus fills i filles des de l’àmbit familiar.

 

A més, s'ha preparat un decàleg per a joves sobre el consum d'alcohol. En aquest decàleg es recomana no fer botellot. En cas que s'opti per fer botellot al carrer, el decàleg dona recomanacions encarades a evitar o disminuir al màxim els riscos associats al consum d’alcohol, ja siguin riscos per a la pròpia salut com associats a d'altres persones i l’entorn.

 

A banda d’aquestes accions més centrades en menors d’edat, des de l’entitat organitzadora "El Cubell", amb el suport de l’Espai Jove i el pla de prevenció de drogodependències TRACA, s’ha preparat també una campanya adreçada a totes les persones que assisteixin al Cerkabirra. S'emmarca sota el lema “Que no se te’n vagi la pinça” i té per objectiu, promoure actituds cíviques i respectuoses amb les persones i l’entorn.

 

A tot això, cal sumar-hi altres accions que ja s'han dut a terme en les passades edicions com és el cas de la instal·lació d'una vela de salut amb informació sobre drogues i sexualitat, repartiment de fruites, i un punt de suport per a joves.

 

Cerkabirra 2018


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles