La Setmana Cultural de Cubelles enceta la seva 44a edició, aquest dijous

10 d'abril de 2018


La presentació de la novel·la "Els col·leccionistes" de Núria Jané serà la primera activitat d’una programació que s’allargarà fins el dia 29 d'abril

Rotador Setmana Cultural 2018

 

La 44a edició de la Setmana Cultural de Cubelles comença aquest dijous. La presentació de la novel·la "Els col·leccionistes" de l'arxivera municipal Núria Jané serà la primera activitat d’una programació que s’allargarà fins el dia 29 d'abril. L'acte, que tindrà lloc a partir de dos quarts de vuit del vespre, al Centre Social, serà presentat pel comunicador de Ràdio Cubelles, Josep Lluís Villanueva, i comptarà amb la Carme Rigol, de l’Agència de Traducció Literària TRADBCN, i Jordi Castelló, editor d’Stomberg Editorial.  L’autora de “Els col·leccionistes”, Núria Jané ha explicat com va ser el procés d’escriptura de la seva primera novel·la.

La programació seguirà aquest divendres, a dos quarts de vuit, a la sala d’actes de la Parròquia. El GEC Amics del Castell proposen la projecció de la pel·lícula "El Mas de l’Escarré, imatges gravades als anys 30 i 40 del segle passat" que permeten veure les reformes a l’entorn, les tasques agrícoles, la cerimònia del salpàs i imatges de la Cubelles de l’època.

 

L’endemà, dissabte 14, serà el torn del vermut literari amb "Asesinos Inocentes", de Javier Abásolo en un acte presentat per Xavier Borrell. L’activitat tindrà lloc, a dos quarts de dotze, al Pati de Ponent del Castell de Cubelles; i està organitzada per Cubelles Noir. N’ha parlat en Xavier Borrell, comissari del Cubelles Noir.

Els actes seguiran el mateix dissabte, 14 d'abril, a les sis de la tarda, al Pati de Ponent, amb la presentació del conte "Canalla! A la recerca del Llúpol!", per l’autora Marta Vidal. Aquest és un conte il·lustrat per Joan Turu i editat per l’Associació El Cubell. A continuació se celebrarà la presentació de la restauració del gegantó Llúpol Quintet.

 

I el diumenge 15 d’abril, a les 11.30 h., al Pati de Ponent del Castell, tindrà lloc al Vermut literari amb "Lleugera Sang", de Xavier Zambrano presentat per la Yoli Garcia. N’ha explicat més detalls en Xavier Borrell, comissari del Cubelles Noir.

La programació de la Setmana Cultural seguirà el mateix diumenge, 15 d'abril, a les 11.30 h., a la plaça de la Sardana, amb una ballada de sardanes amb la Cobla Maricel i la participació dels alumnes de primària de les escoles del municipi. Es dedicarà l’última sardana a la commemoració dels 10 anys del Voluntariat per la llengua a Cubelles amb una anella de germanor. L'acte està organitzat per l'Agrupació Sardanista Anella Oberta i el Consorci per la Normalització Lingüística. N’ha donat més detalls Francesca Sol, presidenta de l’agrupació sardanista Anella Oberta.

La programació de la Setmana Cultural encara tindrà continuïtat la setmana que ve, amb la Diada de Sant Jordi com a element central.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles