L’alcaldessa Rosa Fonoll assegura que l’activitat de l’aparcament d’autocaravanes no és incompatible amb els habitatges socials

22 de març de 2018


El govern ha explicat que la concessió s’ha fet perquè el terreny no tenia cap ús previst immediatament i els semblava una bona idea per resoldre el conflicte entre veïns i autocaravanes al passeig. A més, no descarten projectar-hi habitatge social en el futur.

La resposta del govern multipartit al comunicat del Psc, el PP i Cubellencs FIC no s’ha fet esperar. L'alcaldessa Rosa Fonoll ha atés Ràdio Cubelles per explicar que la concessió s’ha fet perquè el terreny no tenia cap ús previst immediatament i els semblava una bona idea per resoldre el conflicte entre veïns i autocaravanes al passeig. A més, no descarten projectar-hi habitatge social en el futur.

 

L’alcaldessa Rosa Fonoll en declaracions a Ràdio Cubelles.

 

Fonoll també respon tant  al PSC, al PP i a Cubellencs FIC com també a Guanyem que cap govern ni cap partit havia reclamat fins ara la construcció d’habitatge social en aquest terreny de la Mota.

 

En aquest sentit, l’alcaldessa Rosa Fonoll no descarta que paral·lelament a l’aparcament d’autocaravanes, els propers anys es projecti un bloc d’habitatges per lloguer social.

 

L’alcaldessa Rosa Fonoll també ha admès que en el seu dia potser no van explicar bé el projecte als partits de l’oposició però que tot ha comptat amb els informes tècnics necessaris i amb els anuncis públics que corresponien. Fonoll també troba compatible aquesta activitats amb la futura construcció del càmping de Mas Guineu. La zona d’autocaravanes nova es dirà Stop and Go Cubelles i continua en construcció. La seva previsió és que entri en funcionament a finals del mes d’abril, pel pont de l’1 de maig.

 

El govern també ha publicat un comunicat que adjuntem a continuació:

 

El Govern municipal desmenteix que hagi negat pisos socials en règim de lloguer a la població de Cubelles. 

L’activitat aprovada a la parcel·la de la Mota de Sant Pere és del tot compatible amb la seva qualificació d’equipaments públics 

 

Davant del comunicat de premsa conjunt dels grups municipal PSC, PP i Cubellencs, a banda de les manifestacions de representants d’altres formacions de l’oposició, afirmant que el govern de Cubelles “nega pisos socials en règim de lloguer, per a joves i gent gran amb necessitats (sic)”, el Govern vol expressar el següent:

 

  1. L’activitat econòmica aprovada de forma completament transparent, mitjançant un anunci públic i convidant altres emprenedors interessats a presentar sol·licituds és del tot compatible amb la qualificació d’equipaments públics de la parcel·la ubicada a la Mota de Sant Pere, tal com estableix la legislació urbanística actual, que permet desenvolupar-hi activitats econòmiques mitjançant una cessió temporal.
  2. Al contrari del que es vol fer creure, els usos de la parcel·la poden ser diversos i no exclusivament per construir-hi habitatges de protecció oficial.         
  3. L’obligació de Govern municipal és dotar d’activitat uns terrenys que són de propietat pública però que, tanmateix, han estat inactius al llarg dels darrers 25 anys, període en què els grups signants del comunicat han tingut responsabilitats de govern sense que hagin impulsat cap mena d’activitat econòmica que reverteixi en l’interès del conjunt de la població de Cubelles.
  4. Actualment, per motius pressupostaris, és inviable assumir els costos d’una promoció urbanística d’aquesta envergadura, sobretot quan s’està en procés d’executar projectes llargament reivindicats i necessaris per a la població com la biblioteca municipal, la reforma del passeig Marítim, l’adequació de voreres i enllumenat, el reforç dels serveis socials...
  5. La cessió temporal se circumscriu a un període de cinc anys, moment en què es podrà valorar la possibilitat de construir-hi pisos de protecció oficial, malgrat la negativa dels grups de l’oposició a augmentar els ingressos propis per via directa i confiar-ho tot a la multiplicació desaforada del deute municipal.
  6. Lamentem que grups que han mantingut responsabilitats de govern sense que hagin impulsat la construcció de pisos de protecció oficial que ara tant reclamen ni cap altre projecte de servei públic, ara s’oposin a una iniciativa nascuda des de l’emprenedoria local, avalada pel departament de Desenvolupament local de l’Ajuntament de Cubelles i amb la voluntat de dinamitzar l’economia del municipi i generar ocupació, a banda de permetre ordenar l’aparcament de caravanes que sovintegen al nostre poble.       

 

 Cubelles, 21 de març de 2018


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles