El govern multipartit ha presentat un pressupost que augmenta un 11% aquest 2018

13 de març de 2018


El regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, ha anunciat que per primera vegada, el pressupost de l’Ajuntament supera els 20 milions d’euros. L'increment vindrà en gran part per la via de l'endeutament.

Entrevista al regidor d'Hisenda, Raül Mudarra

 

Ràdio Cubelles / Pau Ramon 

 

El govern multipartit (UC-RCat, ERC, CIU, ICV i el regidor JM Écija) preveu recaptar més i tenir més despeses durant el 2018. Per això ha presentat un pressupost que supera els 20M€. Pel que fa a les inversions, el capítol augmenta més d’un 30% respecte del 2017 i contindrà l’inici de les obres de la biblioteca i de la reforma del passeig marítim, entre d’altres. La major part de l'increment provindrà d'un augment de l'endeutament.

 

El cost previst per la biblioteca és de 2,9 milions d’euros i pel passeig marítim d’un milió i mig aproximadament. Unes obres que diuen que estaran enllestides entre el 2019 i el 2020. En conjunt, les inversions previstes pel 2018 sumen uns 4 milions 300 mil euros i això inclou part d'aquestes dues obres. En aquest capítol també s’han inclòs els 148.000 euros de les inversions escollides en el procés de pressupostos participatius i, a més, s’ha anunciat la cobertura de la pista exterior del poliesportiu.

 

Dins de les despeses, el govern multipartit ha destacat el canvi del sistema de recollida de les escombraries, també l’increment de 75.000 euros a Benestar Social i una inversió de 70.000 per posar en marxa l’expedient electrònic.

 

El regidor d’hisenda Raül Mudarra ha explicat què ha fet incrementar el pressupost d’aquest 2018.

 

Pel que fa al balanç de com ha funcionat l’anterior pressupost, el del 2017, Raül Mudarra ha confessat que no l’han pogut desplegar com preveien.

 

Mudarra també ha admès que ara assumiran en el pressupost 2018 algunes de les inversions pendents.

 

Pel que fa a la recaptació, si bé aquest any no s’han apujat les ordenances i les taxes municipals, sí que Raül Mudarra ha explicat que l’Ajuntament cobrarà més de l’IBI per les revisions cadastrals.

 

En canvi, en el cas de les escombraries, tot i que aquest 2018 augmentarà el cost del sistema de recollida, que es renovarà completament, el regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, ha explicat que el govern ha descartat apujar la taxa.

 

En l’audiència pública de pressupostos d’aquest dimarts, els assistents també han preguntat sobre qüestions concretes. El president de l’Aliança, Robert Monzonis, ha preguntat pel lloguer del teatre, que el govern ha confirmat que està previst. Un altre assistent ha preguntat sobre la situació de l’estació de bombament del Foix i la carretera de Mas Trader.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles