Cubelles i Cunit volen aprofitar la desaparició de la Tèrmica per reactivar el port de les Salines

5 de març de 2018


Els dos ajuntaments aposten per mantenir els espigons de la dàrsena i reclamaran a totes les institucions implicades, inclosa Endesa, que millorin l’espai i puguin permetre-hi activitats.

regidors marina salines port

Els regidors de turisme de Cubelles, Raül Mudarra, (esquerra) i de Cunit, Jaume Casañas (dreta)

 

Ràdio Cubelles / Pau Ramon

 

Cubelles i Cunit volen aprofitar la desaparició de la Tèrmica per reactivar el port de les Salines. Els dos ajuntaments aposten per mantenir els espigons de la dàrsena i reclamaran a totes les institucions implicades, inclosa Endesa, perquè millorin tot l’espai i puguin permetre-hi activitats. Sí que veuen lluny la possibilitat que es construeixi un port per embarcacions però en canvi sí que hi veuen opcions per activitats aquàtiques atractives turísticament.

 

El regidor de Turisme de Cunit, Jaume Casañas

 

El regidor de turisme de Cubelles, Raül Mudarra, han fet aquest anunci al mateix passeig de la Marina.

 

 

El regidor cubellenc de turisme també ha confirmat que l’Ajuntament ha rebut propostes per instal·lar activitats lúdiques i aquàtiques en aquest espai, que anys enrere va acollir un cable-ski.

Tanmateix la competència és de la Generalitat. Raül Mudarra ha explicat que treballaran perquè es pugui generar activitat en aquest espai.

 

El setembre del 2016, la Generalitat va ordenar el tancament i el desmantellament del Cubelles Water Park. Tot i les protestes, des d’aleshores a la dàrsena no hi ha hagut cap més activitat regular. El cable-ski va començar a funcionar el 2014 i segons els seus responsables la primera temporada van passar per les instal·lacions 4.200 persones.

 

D’altra banda, el regidor de turisme de Cunit, Jaume Casañas, també ha alertat sobre la funció que tenen els espigons de la dàrsena per protegir la costa i les platges de la zona.

 

De moment, aquesta és la postura dels ajuntaments de Cubelles i Cunit per pressionar la Generalitat i Endesa perquè millorin l’espai i es pugui convertir en un atractiu turístic. Ara bé, aquest no és el primer intent, l’any 2016 el govern ja es va reunir en nombroses ocasions amb la Generalitat i finalment l’únic compromís que en van treure va ser la millora de la zona d’aparcament de davant del passeig. Un espai que ara torna a estar en males condicions amb nombrosos bassals i sots.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles