Frenar el deteriorament i estabilitzar l’estructura de Can Travé: objectiu pel 2018

6 de febrer de 2018


L’Ajuntament destinarà uns 450.000 euros de la venda del terreny de les Salines a rehabilitar l’edifici catalogat. Eliminar la plaga de tèrmits, reforçar les bigues i aturar les filtracions i humitats són les prioritats més immediates a Can Travé.

CAN TRAVÉ APUNTALAMENT

Interior de Can Travé apuntalat

 

Frenar el deteriorament i estabilitzar l’estructura de Can Travé: objectiu pel 2018. L’Ajuntament destinarà uns 450.000 euros de la venda del terreny de les Salines a rehabilitar l’edifici catalogat. Des de fa mesos, l’Ajuntament coneix quins són els dèficits que pateix tota la finca que es va adquirir el desembre del 2014 per un milió i mig d’euros.

 

L’arquitecte municipal Antoni Guillamon ha estat un dels encarregats des del principi d’analitzar què cal fer a Can Travé perquè l’edifici no caigui i  en el futur es pugui visitar. En declaracions a Ràdio Cubelles, Guillamon ha reconegut que l’estat inicial en què es va trobar l’edifici va ser pitjor del que semblava. Aquest 2018 l’objectiu serà revertir els perills més importants.

 

Per poder fer aquestes obres abans s’han hagut d’inventariar tots els objectes i mobles de l’interior perquè s’hauran de moure de lloc. Una part dels objectes es posarà en mans d’una empresa especialitzada per tal de valorar-los i restaurar-los i una altra part es guardaran a la zona de l’antiga biblioteca mitològica, tal com ha explicat l’arquitecte Antoni Guillamon.

 

Aquest mateix 2018 també es faran reformes als jardins. L’Ajuntament està pendent que el Consell Comarcal liciti unes obres finançades pel fons FEDER que han de permetre renovar la il·luminació i el rec exterior.

 

L’arquitecte municipal Antoni Guillamon ha explicat tots els detalls de l’estat de Can Travé i les properes reformes que s’hi faran en una entrevista a Ràdio Cubelles.

 

La ventada del febrer del 2017 va fer caure diversos pins de Can Travé.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles