Més de 10.800 persones tenen dret a vot a Cubelles aquest 21D

20 de desembre de 2017


La participació en un dia feiner és una de les incògnites en un lloc com Cubelles on molta gent treballa fora.

eleccions 21D

 

La distribució dels electors segons cada col·legi electoral torna a donar el pes principal a l’escola Charlie Rivel, on estan cridades a votar més de 3.600 persones. El centre de primària acollirà en les seves aules un total de 6 meses. Són les que corresponen a les seccions 2, 4 i 10 que representen la part de l’Eixample, Santa Maria i el Sud Sumella. El centre de votació amb menys electors serà un cop més el Centre Social, on hi tenen dret a vot unes 700 persones que són les que resideixen a la zona del nucli antic. A l’escola Vora del Mar hi ha boi 2.800 electors que són els que resideixen al Sector Bardají, Molí de Baix i Barri Marítim, mentre que a l’escola Mar i Cel hi tenen dret a vot més de 2.100 persones, que són les que viuen a la Mota, Clot del Bassó, a les Salines i les urbanitzacions de la Gaviota, la Solana i el Parc de Cubelles. Finalment des de fa alguns anys també hi un col·legi electoral al local social de Mas Trader. Allà és on voten tots els sectors de les urbanitzacions de part muntanyosa de la vila, és a dir, tot Mas Trader, les Estoreres, Ricreu, el Corral d’en Tort, el Corral d’en Cona, el Molí Nou, Costa Cunit i els masos i molins disseminats.

 

En les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, celebrades el 27 de setembre del 2015, la participació a Cubelles va superar el 74%. L’última cita electoral va ser la de les eleccions al Congrés dels Diputats del 26 de juny del 2016. En aquella ocasió la participació a Cubelles va ser de poc més d’un 64%, mentre que en l’anterior cita electoral, la del 20 de desembre del 2015, la participació va ser del 69%. Per la jornada de demà, la participació és una de les principals incògnites ja que les eleccions se celebren en un dia laborable, cosa que no ha passat mai encara a Cubelles.

 

Campanya discreta

La campanya electoral ha passat de puntetes per Cubelles. Els partits han organitzat poques activitats i alguns no han fet més que penjar cartells. Només hi haurà dues persones de Cubelles en les llistes electorals que es podran trobar demà als col·legis. A banda d’això, en general els partits han optat per fer una campanya bastant discreta a la vila en comparació amb altres cites electorals al parlament de Catalunya. En aquest sentit, partits com el PSC, la CUP o Catalunya en Comú Podem no han fet cap mena d’acte de campanya més enllà de la propaganda electoral en forma de cartells o pancartes. El mateix ha fet si fa no fa Ciutadans, que va muntar una parada informativa al mercat municipal el primer divendres de campanya però no han organitzat cap visita de candidats ni cap acte públic. En canvi, sí que ERC divendres i Junts per Catalunya dissabte han portat polítics fins a Cubelles per explicar els seus projectes davant d’un públic nombrós al Centre Social. I el PP va optar per una visita diumenge a la tarda amb un dels membres de la llista electoral.

 

Llaços grocs

Han aparegut llaços grocs en diversos punts de Cubelles, també davant dels col·legis electorals. Les pintades grogues al terra fa dies que van aparèixer com a protesta per la prohibició d’aquest símbol per part de la JEC i per recordar l’empresonament de polítics catalans. Des de fa uns dies enrere, diversos espais de Cubelles es van despertar amb llaços grocs i petjades de sabata de color groc davant de diversos edificis municipals. És el cas de l’escola Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel, així com al Centre Social i també davant de la biblioteca i de Ràdio Cubelles. A banda de les pintades també s’han trobat llaços grocs lligats a reixes i altres elements dels edificis. Es tracta d’una acció reivindicada pel Comitè de Defensa de la República i vol cridar l’atenció sobre l’empresonament de polítics i sobre la prohibició d’aquests símbols de color groc que ha dictat la Junta Electoral Central.

 

Porgrama especial Eleccions de Ràdio Cubelles

Ràdio Cubelles ho té tot a punt per oferir tots els detalls de la jornada electoral. La programació de demà se centrarà en conèixer com es desenvolupa la jornada electoral més atípica dels darrers anys, enmig d’un dia feiner.

 

Ràdio Cubelles desplaçarà enviats als cinc col·legis electorals del municipi on es donarà cobertura a les votacions de persones significades com ara l’alcaldessa Rosa Fonoll que votarà al local de Mas Trader. Al matí també es farà un seguiment de la votació de les dues persones de Cubelles que concorren en aquestes eleccions: Isabel Soler, la regidora del PP que va al número 64 dels populars i votarà a l’escola Mar i Cel; i Roger Guisado, qui ocuparà el número 49 del PSC i votarà a l’escola Vora del Mar.

 

A banda, en el programa electoral del matí, Ràdio Cubelles també entrevistarà diversos periodistes que han cobert la campanya electoral. És el cas de la cubellenca Gemma Sànchez, periodista de l’Agència Catalana de Notícies, que ha seguit la campanya d’ERC. També parlarem amb el periodista Roger Pi que també és de l’Agència Catalana de Notícies i ha seguit en el seu cas la campanya del PP. I per tal d’acabar de comentar com s’ha viscut la campanya electoral més en general, també s’oferirà una entrevista amb Maiol Roger, el periodista cap de la secció de política del diari Ara.

 

Serà però amb el programa especial del vespre quan ja es podrà començar a parlar del resultat de les eleccions. En aquests sentit, Ràdio Cubelles arrencarà novament en directe a partir de les set de la tarda amb connexions a tots els col·legis electorals des d’on s’aniran difonent els resultats a nivell municipal. Des dels estudis també es faran aportacions dels resultats que vagin sortint a nivell comarcal i de l’àmbit general de Catalunya. Per tancar el programa, un cop s’hagi tancat el recompte a nivell local, Ràdio Cubelles es posarà en contacte amb els portaveus de cadascun dels partits perquè facin la seva primera lectura electoral. La valoració final es farà un cop es coneguin els resultats d’arreu de Catalunya. Per la qual cosa, el programa especial de Ràdio Cubelles no es tancarà fins que es conegui la nova configuració del Parlament de Catalunya.

 


 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ALCALDESSA RESPON
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles