El govern ha publicat un nou comunicat on reitera la petició de dimissió de la regidora, Anna Martínez

29 de novembre de 2017


El consistori cubellenc no admet les explicacions de la regidora i reitera els motius per demanar-li la dimissió pel que consideren una falta de respecte greu

Ajuntament de Cubelles

 

 

El govern d’Unitat Cubellenca, ERC, CiU, ICV i el senyor Écija ha publicat un nou comunicat on no admet les explicacions d’Anna Martínez i reitera els motius per demanar-li la dimissió pel que consideren una falta de respecte greu. 

 

Comunicat íntegre del consistori:

 

Davant del comunicat del secretariat de Cubellencs on anuncia que la seva portaveu municipal no demanarà disculpes pel seu greu comentari adreçat al Sr. Josep Maria Hugué i on titlla el Govern municipal d”ignorància cultural” i de desconèixer “la llengua catalana”, el Govern vol expressar el següent: 

  1. Tant al Diccionari de la Llengua Catalana, com al Costumari de Joan Amades com al Diccionari de Frases Fetes de Maria Teresa Espinal, la primera accepció de “casa de barrets” és prostíbul. Tan sols cal fer una simple consulta a qualsevol cercador d’internet per comprovar quin és el significat fonamental de l’esmentada expressió.
  2. De la manifestació literal de la Sra. Martínez tan sols es pot extreure aquest significat per tal que la frase pronunciada posseeixi un mínim de sentit gramatical: “[...] Sr Hugué, la seva casa de barrets no sé on és”“Sr. Hugué, el seu lloc de desordre no sé on és” i “Sr. Hugué, el seu prostíbul no sé on és”. El més simple coneixement de la llengua catalana així ho sosté.
  3. Si la seva voluntat sincera hagués estat utilitzar aquesta expressió amb un significat no ofensiu, la Sra. Martínez encara va disposar de mitja hora fins a la fi del Ple per aclarir la seva manifestació al Sr. Hugué i la resta de regidors/es que van entendre les seves paraules com un atac inadequat i malintencionat i que, a més, així li van fer saber a l’instant sense que es produís, tanmateix, cap intervenció al respecte. 

Per tot plegat, el Govern municipal sol·licita:

  1. Que la Sra. Martínez s’alliberi de la tirania de la supèrbia i presenti la seva dimissió, prèvies disculpes públiques cap al Sr. Josep Maria Hugué per les seves greus acusacions, tal com altres càrrecs electes han fet en episodis passats similars.
  2. La supressió de tota mena d’humor i llenguatge sexista i de caire micromasclista que fomenten les bases de les diferents formes de violència de gènere, inadmissibles en un càrrec públic i a la mateixa administració.  
  3. Un compromís ferm i inequívoc per part de la Sra. Martínez de rebuig a la banalització i normalització de comportaments d’aquesta mena als Plens municipals i que no es mereixen ni els càrrecs electes, ni els cubellencs, ans al contrari.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles