Cubelles celebrarà aquest dissabte el Dia dels Drets dels Infants a l’Escola Vora del Mar

15 de novembre de 2017


Un any més la proposta passarà per la lectura d’un manifest, un espectacle i la realització de tallers diversos.

Resultat d'imatges de DRETS DELS INFANTS CUBELLES

 

L’escola Vora del Mar de Cubelles acollirà aquest dissabte, la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants. Un any més la proposta passarà per la lectura d’un manifest, un espectacle i la realització de tallers diversos.

 

L'inici de la jornada festiva serà a les 16:30h amb diverses activitats per part de l'Ampa de l'escola Vora del Mar. També el XAM farà la pintada d’un mural i la lectura del MANIFEST. A banda d'això, els infants podran gaudir d'una sopa de lletres, un trencaclosques dels Drets dels Infants i de jocs de sobretaula de gran format. Així com pintar fitxes, i participar de la creació del collage dels Drets dels Infants, entre d'altres.

 

Programació del Dia dels Drets dels Infants

16:30h Tallers, activitats i jocs de gran format

17.00 H Lectura del MANIFEST a càrrec dels participants del Grup XAM.

17.30 H. Actuació Petit Karibú! A càrrec de Carles Cuberes.

18.30 H. Servei de xocolatada calenta  per a tots els infants a càrrec de l’AMPA de l’Escola Vora del Mar i fi de festa.

19.00 H. Final de l’activitat i comiat.

 

 

 

Per protegir els drets de les nenes i els nens, les Nacions Unides van redactar un acord internacional anomenat "Convenció sobre els Drets de l’Infant", aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989. Aquest fet va representar un gran pas endavant, perquè per primera vegada es van recollir en un únic document tots els drets que tenen els infants i que són de compliment obligat. La Convenció recull en 54 articles els drets que tenen les persones menors de 18 anys de tot el món i les obligacions dels Estats que l’han signada. Té quatre principis bàsics que sempre s’han de tenir en compte i que guien el compliment de tots els drets: No-discriminació, Interès superior de l’infant, Dret a la vida i Participació. Els infants del Xam van ser els encarregats l’any passat de pronunciar el manifest d’aquest dia. Recuperem alguns dels moments de la celebració de l'any passat.

La festa dels drets dels infants va estar amenitzada l’edició passada per Cefe & Companyia. Escoltem un moment d'aquesta actuació.

 

Cada any a través d’aquest dia es reivindiquen els drets dels infants: La petita infància té dret al descans, a l’esbarjo, al joc, a la salut, a l’educació, a l’atenció per part de la família; en resum, a la cobertura de les necessitats bàsiques, de forma adequada per un bon desenvolupament físic i psíquic. La investigació ha destacat els riscos per als infants petits que es deriven de la mala nutrició, la malaltia, la pobresa, l’abandó, l’exclusió social i diversos factors adversos. Això demostra que les estratègies adequades de prevenció i intervenció durant la primera infància tenen el potencial d’influir positivament en el benestar i les perspectives de futur dels infants petits. Des de l’Ajuntament de Cubelles es continua treballant en programes i accions que insisteixin en la prevenció, la protecció i la participació d’infants i adolescents, a fi de garantir el seu correcte desenvolupament, millorar les seves condicions de vida i eradicar les situacions que vulnerin els drets que els són inherents.

 

 

 


 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ALCALDESSA RESPON
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles