L’Institut Les Vinyes engega aquest curs amb una visió cap a la celebració del seu desè aniversari

18 d'octubre de 2017


La direcció del centre no perd l'esperança d'afegir a aquesta celebració la notícia de l'inici de construcció del centre

 

Resultat d'imatges de institut Les Vinyes Cubelles

Entrevista a la directora de l'institut Les Vinyes, Asunción Boix (Cliqueu l'enllaç)

 

L’Institut Les Vinyes complirà 10 anys a finals d'aquest curs escolar. Serà aleshores quan iniciarà una programació commemorativa de l'efemèride. El seu màxim desig seria disposar d'un nou edifici.  Des de la direcció de l’institut Les Vinyes, actualment en barracons, no es perd l'esperança d'afegir a aquesta celebració la notícia de l'inici de construcció del centre. La directora de l'institut Les Vinyes és Asunción Boix. En declaracions al programa educatiu Fem País de Ràdio Cubelles.

Durant aquests 10 anys el centre s'ha anat adaptant a les necessitats que provoquen no disposar d'un nou edifici.

La manca d'espais sense disposar de gimnàs ni aules de dibuix entre d'altres, els ha portar a adaptar-se a les situacions.  Comptant amb la col·laboració de l'Ajuntament han utilitzat altres espais externs com ara el Poliesportiu com a gimnàs o el Centre Social per fer la festa de graduació anual de l'alumnat.

La directora de Les Vinyes espera que s'agilitzi el tema de la contrucció de l'institut ja que cada dia que passa és més gran la necessitat i considera encertada la ubicació d'aquest nou edifici al centre de la Vila.

Aquest curs ha engegat amb més de 200 alumnes matriculats al centre. Amb un excés de ràtio a 2n d’ESO però amb algunes vacants a 1r, 3r i 4t. L’institut Les Vinyes engega el nou curs mantenint les optatives trimestrals de 1r a 3r d'ESO. Entre la seva oferta hi ha: “Fem un hort escolar”, “Taller de cinema ”i “Mitjans de comunicació”. Per la realització d'aquesta última es compta amb la col·laboració de Ràdio Cubelles.

 

A més, un curs més, gràcies a la col·laboració de l'AMPA del centre, han pogut organitzar la venda dels llibres de text a les famílies. Les Vinyes també es troba planificat activitats de convivència per diades com ara la Castanyada, el Festival de Nadal, Sant Jordi i la festa de graduació de final de curs. Així mateix continuen amb el seguiment de les actuacions encaminades a la construcció de l'institut.

 

El centre, a més, continua amb el projecte del departament d'Ensenyament de l’Ajuntament “IMPULSEM LA ROBÒTICA”  i s’incorpora a un altre projecte de mSchools, Scratch Challenge. Es tracta d'una proposta didàctica dirigida a 1r d'ESO, centrada en l'aplicació del pensament computacional mitjançant l'aprenentatge de la programació en Scratch. Així mateix continuaran fent tallers de robòtica amb LEGO i impressió digital a 1r i 2n d'ESO. Aquests tallers estan subvencionats per l'Ajuntament de Cubelles fets per Tecnolab.

 

Finalment, cal destacar que l'institut Les Vinyes dóna continuïtat al Projecte interdisciplinari sobre el patrimoni natural de la desembocadura del riu Foix iniciat el curs passat, adreçat a tots els nivells.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles