En marxa els pressupostos participatius

5 d'octubre de 2017


Des d’avui ja es poden presentar propostes a la web pressupostosparticipatiuscubelles.cat o bé de manera presencial mitjançant les butlletes repartides pels edificis municipals

Pressupostos participatius Cubelles 2018

 

El Centre Social ha acollit aquest dimecres la presentació pública dels primers pressupostos participatius. De fet, amb aquest nom s’ha batejat el procés pel qual els cubellencs que ho vulguin poden presentar projectes i idees d’inversió per la vila durant aquest mes d’octubre. L’Ajuntament, per la seva banda, ha reservat 150.000 euros per tal de finançar els projectes que rebin més vots durant tot aquest procés. El primer període arrenca aquest 5 d’octubre i s’allargarà fins el 22 d’octubre. A partir d’aleshores, una comissió tècnica revisarà totes les idees per traduir-les en un valor econòmic i per saber si s’ajusten a les competències municipals. Prèviament també s’hauran depurat els projectes repetits en cas que n’hi hagi.

 

Un cop es culmini tota aquesta feina, a partir de l’11 de desembre s’obrirà el període de votacions, on qualsevol persona empadronada a Cubelles podrà votar quins projectes creu que són els més interessants. Al gener que ve és quan es donaran a conèixer els resultats.

 

El regidor de Participació Ciutadana Agustí Casanovas ha posat un exemple de proposta que en aquest cas no tindria validesa, contractar un concert d’un grup concret.

De cara a l’any que ve el govern es compromet a fer el procés de pressupostos participatius abans perquè no es limiti només a inversions. Agustí Casanovas, regidor de participació.

Les propostes i les votacions es podran fer tant de manera presencial com per internet. El portal pressupostosparticipatiuscubelles.cat ja està en funcionament així com unes butlletes repartides en diversos edificis municipals i comerços de la vila.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles