Avui es presenten els pressupostos participatius

4 d'octubre de 2017


El Centre Social acollirà a partir de les 18.30 la presentació dels primers pressupostos participatius de Cubelles. S'hi destinaran 150.000 euros. A partir de demà ja es podran presentar propostes d'inversió.

 

 

El govern i l'empresa especialitzada explicaran avui com seran els primers pressupostos participatius de Cubelles. De fet, de moment, es podran fer propostes i votacions sobre una quantitat de 150.000 euros. 

 

Del 9 al 22 d’octubre, es podran registrar els projectes que seran posteriorment valorats per una comissió tècnica que acreditarà la seva idoneïtat i calcularà el cost aproximat de la seva execució. A continuació, entre l’11 i 18 de desembre es procedirà a la votació popular i, finalment, seran incloses dins dels comptes generals de l’any vinent.

 

Les propostes es podran inscriure per tres vies: durant la mateixa sessió de presentació i elaboració de propostes conjuntes; mitjançant el formulari en paper que es farà arribar a totes les llars i que es podrà retornar a les oficines municipals durant el període determinat, i a través del formulari online disponible al web municipal. Cada veí i veïna podrà presentar una iniciativa per persona redactada de forma clara i concreta per tal que sigui possible la seva valoració posterior i el llistat definitiu es publicarà al web municipal, a més d’enviar-se a totes les persones que hagin participat en la seva elaboració.

 

Les propostes, per tal que siguin vàlides, hauran de seguir els següents criteris: ser de competència municipal; abraçar actuacions referents a inversions; ser sostenibles i que no comprometin les necessitats i oportunitats de desenvolupament de les generacions futures; ser respectuoses amb criteris d’inclusió social, equitat i Drets Humans; donar resposta a una necessitat concreta; no contradir els plans municipals aprovats i complir la normativa vigent; que siguin avaluables econòmicament i no superin la partida destinada al procés de 150.000 euros, i que vagin acompanyades de les dades identificatives de la persona que les presenta.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles