Josep Cuscó "trepijaré el raïm amb les mateixes espardenyes de fa 30 anys comprades a Cal Octavi"

24 d'agost de 2017


En una entrevista a Ràdio Cubelles,el cubellenc Josep Cuscó ens parla dels inicis de la Festa de la Verema que va tenir com a escenari la plaça de la Vila i els seus voltants

Resultat d'imatges de trepitjada cubelles

 

Entrevista a Josep Cuscó, històric trepitjador de raïm de la Festa de la Verema (cliqueu sobre l'enllaç)

 

Amb les mateixes espardenyes de fa 30 anys comprades a Cal Octavi, el cubellenc Josep Cuscó tornarà a prendre part de la Trepitjada de Raïm d'aquest 2017. Cuscó té un gran record dels inicis de la Festa de la Verema que va tenir com a escenari la plaça de la Vila i els seus voltants. També durant molts anys Josep Cuscó va estar acompanyat de Salvador Fonoll, fent un tàndem perfecte. L’històric trepitjador, Salvador Fonoll va ser homenatjat a títol pòstum l’any 2006. En alguna de les edicions de la festa també han acompanyat a Josep Cuscó com a trepitjadors, Xavier Toscano i Carles Pérez.

 

Des de fa uns anys, la canalla té un paper protagonista en aquesta trepitjada de raïm, es descalcen, pugen a la tarima i trepitgen els prop dels 90 quilos de raïm. La collita de raïm provinent de la pagesia cubellenca arriba en carro. Acompanyat dels trepitjadors, fa l’entrada a la plaça del Mercat fins arribar a l’escenari, on està tot preparat per fer la trepitjada, un dels actes centrals de la celebració.

 

De la trepitjada d'enguany sortirà un nou most acabat de premsar que qui vulgui podrà provar. I és que, en el decurs d'aquests anys, el gust ha anat canviant segons com han anat les collites, ha destacat Cuscó en una entrevista a Ràdio Cubelles.

 

La Festa de la Verema és la cloenda oficiosa de la temporada estival a Cubelles. Vol ser un homenatge al món de la pagesia del municipi.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles