La confraria del Via Crucis de Cubelles celebra el seu vintè aniversari amb una exposició a la rectoria.

9 d'agost de 2017


La processó del Via Crucis es va recuperar a Cubelles fa 20 anys, amb l’arribada de Mossèn Joaquim Lluís i Coromines l’any 1997

Entrevista a Angie Raspall, coordinadora de l'exposició (Cliqueu aquí)

 

La confraria del Via Crucis de Cubelles celebra el seu vintè aniversari amb una exposició a la rectoria.

 

El Via Crucis cubellenc en l’actualitat compta amb uns 150 confrares, la majoria dones, però no sempre ha estat així. Al llarg dels 20 anys d’existència han hagut moments en què ha perillat la seva continuïtat per manca de voluntaris, cosa que no passa en l’actualitat, tot i que manquen homes.

 

Com deia Angie Raspall, coordinadora de l’exposició, a Ràdio Cubelles  la tasca del confrares no es limita només a la processó anual pel municipi, i al muntatge i desmuntatge dels passos, durant tot l’any cal fer una tasca, en ocasions força complicada, de manteniment de tots els elements que es treuen al carrer per Setmana Santa.

 

La processó del Via Crucis es va recuperar a Cubelles fa 20 anys, amb l’arribada de Mossèn Joaquim Lluís i Coromines l’any 1997. El nou mossèn, home amb un tarannà força progressista, no només va voler recuperar aquest acte litúrgic tan tradicional en altres indrets,  sinó que el va modernitzar afegint nous passos. Aquell mateix any es va fundar la confraria que seria l’encarregada de l’elaboració, manteniment i custodia de tot el material necessari per treure divendres sant la processó al carrer.  

                                          

Des de divendres, a les 19h,  aquest material restarà a la rectoria en una exposició que es podrà visitar fins dimarts 15. L’horari els dies 12,13 i 14 serà al matí d’11 a 2/4 d’1 i a la  tarda de 7 a 9 i dimarts 15, d’ 11 a 2/4 d’1


  • Icone facebook
  • Icone impressora