Presentada en roda de premsa la programació de la 6a Mostra de Pallassos de Cubelles

25 de juliol de 2017


Els carrers i places del nucli antic acolliran aquest divendres les nou companyies de circ participant

 

Recupera les entrevistes a les companyies de la 6a Mostra de Pallassos de Cubelles (Cliqueu l'enllaç)

 

L’Ajuntament de Cubelles ha presentat en roda de premsa aquest dimarts al matí la programació de la 6a Mostra de pallassos de Cubelles d'aquest divendres, 28 de juliol. Hi participaran 9 companyies: Tot Circ, Marcel Gros, Robert Gobern, Cia Marionetas Herta Frankel Sc, Trio la la la, Tot Circ, Cirkonita, Desastrosus Cirkus, i Circo Los. L’activitat segueix disposant de l’assessorament artístic del popular pallasso cubellenc Pep Callau i la coordinació de la regidoria de Cultura.

 

La Mostra de Pallassos s'ha consolidat com l'acte que obre les activitats del cap de setmana de la Festa Major Petita. Després de sis edicions, el format de la Mostra de Pallassos ha crescut tant en nombre d’espectacles com pel que fa al seu pressupost. Enguany la programació conté quasi una desena de companyies amb un pressupost que ronda els 12.000 euros, que es paguen amb el pressupost municipal i a través de les subvencions rebudes.

 

La programació arrencarà amb un espectacle itinerant a les 18h des del passeig Marítim en direcció a la plaça Jaume Marsé, on Robert Gobern farà de mestre de cerimònies. Marcel Gros, que serà la figura més coneguda entre les nou companyies participants, aproparà el seu espectacle "Marcel Sol".

 

Els diferents espectacles de la Mostra de Pallassos estaran distribuïts per diversos carrers i places del nucli antic de Cubelles. És el cas de les places Jaume Marsé (Marcel Sol, a les 19h), Del Castell(Pallassos de fusta, a les 19.15), De la Font (Les Ballarines, a les 19.45h) i De la Vila (Petit efecte, a les 20.15h) . Mentre que la plaça del Mercat acollirà enguany els espectacles de tancament, amb muntatges de més gran format: Desastrosus cirkus, a les 21h; i Xarivari Blues, a les 22h.

 

També hi seran presents les tradicionals titelles a càrrec de la companyia Marionetes Herta Frankel SC amb l’espectacle Pallassos de fusta (pla. Castell, a les 19:15h), en el què un dels personatges destacats serà el pallasso Charlie Rivel. No faltarà tampoc un espectacle itinerant amb la participació de la companyia Revoluclown (c.Major/pl.Jaume Marsé, a les 18h).

 

Els espectacles es combinaran un any més amb els tallers de circ amb el propòsit d'apropar a la gent les tècniques de circ. Hi haurà  la companyia Tot Circ que presentarà "Circ a 3 pistes" (c. Sant Antoni, de les 18h a les 20h) i els tallers de lla companyia Desastrosus Cirkus (pl. Mercat, a les 21h).

 

Per tal d’apropar la mostra de pallassos la Regidoria de Cultura ha editat un llibret explicatiu de tota l’oferta d’activitats de la mostra de pallassos. Es pot consultar la programació a través del web municipal.

 

Robert Gobern, mestre de cerimònies (cliqueu sobre l'enllaç per escoltar entrevista)

Robert Govern serà el mestre de cerimònies de la 6a Mostra de Pallassos de Cubelles. Participarà de la Mostra amb la Companyia de Teatre del Gobern de Catalunya. Diplomat en interpretació a l’Institut del Teatre ha treballat amb la companyia del Teatre Lliure, amb el Tricicle, amb el Centre Dramàtic de la Generalitat, amb Els Comediants (amb qui va entrar l’any 1990 i amb qui encara segueix col·laborant). Entre d’altres, ha intervingut en sèries i programes de TV com: “Tres estrelles”, “El cor de la ciutat”, “Plats Bruts”, etc... Combina la faceta d’actor i spiker amb la de guionista, director i productor. 

Marcel Gros (cliqueu sobre l'enllaç per escoltar l'entrevista)

Marcel Gros presenta l'espectacle “Marcel Sol”. Es tracta d’una obra senzilla, elemental i original on un pallasso, el Marcel, que no vol estar sol, es presenta amb tota la seva sensibilitat, bestiesa i innocència jugant a fer espectacles. "Marcel Sol" és un espectacle adreçat al públic familiar.

Marcel Gros és un actor polifacètic que transmet la sensibilitat del clown, amb una gran capacitat d’improvisació. Aquest “constructor de somnis” es confesa meravellosament “boig per fer riure i pensar; dues activitats genuïnament humanes”. A les 19h a la plaça Jaume Marsé

 

Revolucrown (cliqueu sobre l'enllaç per escoltar entrevista)

Un espectacle de clown itinerant de carrer. Un grup de pallassos arriben per fer la revolució creant una aventura èpica, entusiasta i amb molta diversió. A les 18h entre al carrer Major i plaça Jaume Marsé.

 

Tot Circ (cliqueu l'enllaç per escoltar entrevista)

La companyia Tot Circ porta a Cubelles l'espectacle titulat "Passa volant... tot reciclant". Aquesta vegada en Tastacirc utilitza pels seus malabars tot tipus d'eines i recipients que usualment fem servir pel reciclatge. Tothom podrà gaudir dels diferents números de circ: malabars, punteria, equilibri, acrobàcies... amb la peculiaritat que es fan amb materials de reciclatge. El que no faltarà en aquest espectacle és l'humor, la gresca i la participació del públic que juntament amb el pallasso Tastacirc s’ho passaran d’allò més bé. A les 20h al carrer Sant Antoni.

També portaran els tallers de circ "Circ a 3 pistes. A la pista 1: el circ dels menuts; a la pista 2: la Maroma d'equilibris; i a la pista 3: malabars de tot tipus. De les 18h a les 20h al carrer Sant Antoni

 

Trio la la la (cliqueu l'enllaç per escoltar entrevista)

La companyia Trio la la la presenta l’espectacle “Les ballarines”. Tot és a punt el públic, la música, un ballarí i una ballarina. El que sembla ser un lleuger i suau ballet clàssic es transforma en una boja guerra a la conquesta del tutú i en un difícil i divertit número d’equilibrisme acrobàtic. A les 19:45h a la plaça de la Font.

 

CIA Marionetas Herta Frankel (cliqueu l'enllaç per escoltar entrevista)

La companyia Herta Frankel del Marionetàrium del Tibidabo presentarà "pallassos de Fusta" dins la 6a Mostra de Pallassos. Es tracta d'un espectacle que ha girat per mig món com a petit homenatge als grans pallassos del segle XX. L'espectacle destaca pel virtuosisme dels seus manipuladors. Ens situa en el món del circ i especialment en els seus artistes més destacats, els pallassos. Un d'ells és Charlie Rivel. D'altres són els mítics Fratellini, Antonet, Grock i Popov.

 

Xarivari Blues de la Companyia Circo Los

 

És un espectacle potent i divertit on els quatre experimentats artistes de circ en una exuberant escenografia, i inspirats en la pel·lícula The Blue Brothers, us ofereixen malabars, monocicles i llits elàstics amb equilibris impossibles i vertiginoses acrobàcies amb elegància i molt d'humor. A les 22h a la plaça del Mercat.Desastrosus cirkus

Tres personatges es troben en un espai on a través de les seves relacions ens portaran a un universa de somnis, il·lusions i el més difícil encara. Amb molta comicitat donaran vida a una varietat d'elements circenses fent esclatar somriures, admiracions i molta poesia. L'espectacle Desastrosus cirkus es podrà veure a les 21h a la plaça del Mercat

 

Petit efecte de la Companyia Cirkonita

 

Té una acurada posada en escena. L'espectacle combina diverses tècniques de circ com els malabars, l'acrobàcia i els equilibris amb un joc actoral basat en el clown, per aconseguir un llenguatge gestual que connecta amb espectadors de totes les edats. A les 20.15 a la plaça de la Vila.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles