El Garraf té el preu de lloguer més car de Catalunya després del Barcelonès

11 de juliol de 2017


En el cas concret de Cubelles, les últimes dades recollides són les del 2016 i mostren que el preu del lloguer és de 580 euros de mitjana.

 

El Garraf paga el preu de lloguer més car després del Barcelonès. La comarca té un preu de lloguer de més de 700 euros de mitjana. Els habitants del Garraf tenen uns lloguers que són 80 euros més cars que la mitjana catalana i si hi descomptem Barcelona, els lloguers són 175 € més cars que a la resta del país. Un cost que aquí al Garraf ha augmentat un 14% només en un any. L’única comarca que té un preu més elevat és el Barcelonès, on la mitjana s’enfila fins quasi 800 euros mensuals. Unes dades del primer trimestre del 2017 i que ha publicat recentment la Generalitat.

 

Cubelles

En el cas concret de Cubelles, les últimes dades recollides són les del 2016 i mostren que el preu del lloguer és d’uns 580 euros de mitjana. Per tant, a nivell municipal, els lloguers superen en 50 euros la mitjana de Catalunya sense Barcelona, però estan per sota de la mitjana de la comarca. L’increment en el preu del lloguer de l’any 2015 al 2016 va ser d’un 6%. Cal dir que els preus de lloguer més alts van ser el 2008, quan la mitjana a Cubelles era de 680 euros mensuals.

 

En el gràfic següent es poden consultar les evolucions del preu del lloguer per municipis des del 2005 fins el 2016 (gràfic 1) i el nombre de contractes de lloguer que s'han signat en cada municipi del Garraf (gràfic 2).

 

 

 

 

Les dades han estat recollides i publicades per la Generalitat de Catalunya incloses a l’informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya que elabora la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles