Antoni Pineda ha donat més d’un miler de fotografies històriques a l’Ajuntament

5 de juny de 2017


Aquest fons passarà a formar part de l’arxiu municipal i aviat es podrà consultar públicament pels procediments habituals d’aquest servei

 

Fes un clic sobre l'ellaç i escolta l'acte de signatura de donació de fotografies d'Antoni Pineda

 

Diumenge va tenir lloc l’acte de signatura de donació de més d'un miler de fotografies històriques del fons fotogràfic d'Antoni Pineda. El fotògraf, historiador i Fill Predilecte de Cubelles, Antoni Pineda, ha donat un total de 1.048 imatges a l’Ajuntament de la vila per tal que siguin custodiades a l’Arxiu Municipal.

 

Les fotografies abracen aspectes diversos de la vida social del poble i s’estenen des de finals del segle XIX fins a l’actual. Concretament, pertanyen a diverses col·leccions que Antoni Pineda ha anat confegint des de fa més de mig segle sobre temes variats com indrets i racons de Cubelles, matrimonis antics de la vila, l’agermanament amb Arles de Tec i els concursos de roses, entre més.

 

Una part significativa d’aquestes imatges van ser preses pel mateix Antoni Pineda mentre que la resta van ser reproduïdes i recuperades a partir dels anys 60 per l’historiador mitjançant mecanismes força elaborats i complexos ateses les mancances tècniques de l’època.

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles