La Setmana Cultural es va centrar dimecres a la tarda en les biblioteques de Can Travé

28 d'abril de 2017


Les visites a la planta noble del Castell i la presentació de la novel·la de Joan Montes "El dia que murió Fidel Castro", el focus cultural de dijous

Setmana Cultural 2017 (biblioteques Casa Travé)

 

Entrevista a Núria Jané i a LLum Villanueva (xerrada Setmana Cultura)

 

Entrevista a Pilar González Rufián (biblioteca petita)

 

Entrevista a Núria Jané (passeig per les 5 biblioteques de Casa Travé)

 

Les biblioteques de Can Travé van centrar la temàtica de la xerrada realitzada aquest dimecres a la tarda al Centre Social dins la programació de la Setmana Cultural. Durant l’acte es van donar detalls sobre les biblioteques de Can Travé i els llibres catalogats a la biblioteca petita, un estudi a càrrec de Pilar González Rufián.

 

Imatge de Pilar González a la biblioteca petita de Casa Travé

 

Pilar González ha estat la persona encarregada d’inventariar la biblioteca petita de Can Travé de Cubelles. Ho ha fet com a estudiant del màster de Biblioteques i Col·leccions Patrimonials de la Universitat de Barcelona en la realització d’un treball sobre el fons documental de Casa Travé.

 

A través d’aquesta tasca ha analitzat el fons documental bibliogràfic de la família Travé per conèixer a les persones que hi van viure a través dels seus llibres. Aquesta tasca l’ha portat a descobrir que l’espai compta amb tres volums datats del 1600. En una entrevista a Ràdio Cubelles ha destacat la tipologia dels llibres localitzats. Des de monografies sobre arquitectura i interiorisme a llibres que parlen d’història natural i astronomia, entre d’altres.

 

Durant la xerrada d'aquest dijous els assistents van poder conèixer com estaven distribuïdes les biblioteques de Can Travé i també van prendre-hi part d’un taller pràctic on van veure alguns dels volums més representatius.

 

D'altra banda, aquest dijous a la tarda, el focus cultural es traslladarà cap a la rectoria. A les set de la tarda es farà la presentació de la novel·la de Joan Montes "El dia que murió Fidel Castro" publicada per Editorial Caligrama.

 

Presentació llibre Joan Montes (Setmana Cultural 2017)

 

També dijous a la tarda es van fer visites a la planta noble del Castell. I divendres, també dins de la Setmana Cultural, els Amics del Castell van organitzat una conferència sobre la Vegueria del Penedès i l’organització territorial de Catalunya”, a càrrec de Ramon Arnabat. La conferència es va fer a la sala d’actes de la parròquia a les set de la tarda.

 
El passat 8 de febrer el ple del Parlament de Catalunya va aprovar la creació de la Vegueria del Penedès, integrada pels 72 municipis de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, excepte vuit municipis de l’Alta Anoia. Per parlar dels aspectes històrics i del present i futur de la vegueria del Penedès intervindrà Ramon Arnabat Mata, professor d'Història de la Universitat Rovira i Virgili i membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs. El 10 d’octubre passat, Arnabat va ser un dels ponents que van intervenir, com a expert en història, en les compareixences al Parlament de Catalunya defensant la creació de la vegueria del Penedès. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles