L’oposició bloqueja la proposta de nom pel Centre Social

16 de març de 2016


El govern d’UC, ERC i ICV va quedar en minoria en l'intent de batejar el Centre Social amb el nom de Joan Roig i Piera. Els regidors de l’oposició van justificar el seu vot contrari sobretot per les formes en què s'havia treballat aquesta qüestió.

 

Ple municipal del 15 de març de 2016

 

 

En l'últim ple ordinari, els partits que no formen part del govern van criticar el que consideren un govern inoperant i que, tot i que es troba en minoria, consideren que tampoc treballa els temes de manera conjunta abans de portar-los al ple. En aquest sentit, la proposta que partia del GEC Amics del Castell de passar a anomenar Joan Roig i Piera al Centre Social va rebre el rebuig de la majoria del ple formada pel PSC, Cubelles Sí Es Pot, CIU, Cubellencs FIC i Guanyem. El PP es va abstenir i el govern es va quedar sol defensant la nova denominació.

 

Els regidors de l’oposició van justificar el seu vot contrari sobretot per les formes en què havia treballat el govern aquesta qüestió. Cubellencs FIC i Guanyem van reclamar la participació de més entitats i fins i tot de la població interessada. CIU va retreure al govern que no s'havia comportat com un executiu en minoria i havia tirat pel dret sense consultar als altres grups prèviament. Cubelles Sí Es Pot iel PSC van rebutjar també la proposta de posar el nom de Joan Roig i Piera i van aportar exemples d’altres opcions. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Ester Pèrez d’ERC, va defensar la feina del GEC Amics del Castell i va admetre que s’hauria d’anular un acte previst per la setmana cultural relacionat amb la inauguració de la nova denominació.

 

Finalment, el punt no va rebre el suport suficient per tirar endavant i caldrà veure si el govern voldrà avançar en aquesta possibilitat de posar un nom al Centre Social. En canvi sí que es van aprovar els representants de l’Ajuntament a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació Catalana de Municipis.

 

Pel que fa a les mocions, el ple va aprovar que l’Ajuntament s’adhereixi a la “Xarxa de Memòria i prevenció del feixisme Mai Més” gràcies als vots favorables d’UC11-RCat, ERC, ICV, CSEP i Guanyem i les abstencions del PSC, CIU, PP i Cubellencs FIC. També es va aprovar la declaració universal sobre els arxius.

 

En canvi va decaure la moció per estudiar la municipalització de l’aigua, presentada per Guanyem Cubelles, i la que demanava la defensa al dret a l’habitatge, afrontar l’emergència habitacional i la pobresa energètica, una moció de Cubelles Sí Es Pot. Per la seva banda, el PSC va decidir a última hora retirar la seva moció per la creació de la comissió de patrimoni i va insistir en aquesta qüestió a través d’un prec.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles