El Carnaval engega motors

12 de gener de 2016


El Cubell serà l’organitzador del Sermó del Carnestoltes després d’un sorteig on van participar 4 grups. A partir d’aquesta setmana ja es poden fer les inscripcions per la rua del dissabte 6 de febrer.

Aquest dilluns s’han obert les inscripcions per participar a la Rua del Carnaval del 6 de febrer. Per poder optar a les subvencions que atorga l’Ajuntament cal complir les bases publicades al web municipal. Així, s'han establert ajudes econòmiques de 325€ per a les carrosses i de 125€ per als grups fins a exhaurir la partida pressupostària que es manté en els 12.300 euros aproximadament. L’any passat, la Rua va comptar amb 52 participants entre grups i carrosses. En total, hi van prendre part unes 4128 persones. Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, en el Carnaval de l'any passat tothom que va realitzar la inscripció degudament va rebre subvenció, i només hi ha haver un sol inscrit que no va rebre l’ajuda econòmica perquè ho va fer fora de termini. 

 

De moment, segons ha anunciat al Regidoria de Cultura, la inscripció per participar a la Rua del Carnaval del dissabte 6 de febrer ha arrencat aquest dilluns amb bon ritme d'inscrits i seguirà fins el 23 de gener.

També la comissió de Carnaval ha tancat la seva programació, que contindrà 4 dies de disbauxa i de festa a Cubelles. El Cubell serà l’organitzador del Sermó del Carnestoltes després d’un sorteig on van participar 4 grups després de la crida realitzada per la Regidoria de Cultura: l’Ampa del Josep Andreu Charlie Rivel, El Cubell, Eva film i l’entitat la Comuna. En aquest sentit, Cubell anuncia un nou format del pregó més atractiu. Xavier Toscano, portaveu de l’entitat n’ha parlat per Ràdio Cubelles.  Ester Pérez, Regidora de Cultura de l’Ajuntament ha agraït la implicació dels membres de la comissió, així com de les ampes dels centres educatius que han triat l'amenització per a la rua infantil i s'impliquen en l'organització dels actes. El cas de les comparses infantils, n'és un altre exemple. Un any més, les tres escoles de la vila (Charlie Rivel, Mar i Cel i Vora del Mar) treuran la seva bandera.

 

Un dels actes més multitudinaris és la Rua de Carnaval de dissabte nit (6 de febrer) que obrirà els actes de Carnaval. El conjunt de carrosses i grups sortiran des de la Rambla Pau Casals, a partir de les 19 hores i faran recorregut per diversos carrers: Pau Casals, passeig Vilanova,  Joan de la Salle,  Segur, Sumella,  la  Creu, Sant Antoni, pl. Jaume Marsé, passeig Vilanova, Rocacrespa, Nou i arribada a la pl. del Mercat. Al finalitzar la Rua del Carnaval, a la plaça del Mercat, hi haurà lectura del sermó de S.M. Carnestoltes i seguidament tindrà lloc el ball de Carnava,l amb DJ´s locals.

 

 

Un any més, hi hauran comparses infantils que tindran lloc el 7 de Febrer. A partir de les 11 del matí, hi haurà la sortida de les diferents banderes de les tres ampes de les escoles del municipi des de la pl. de la Fita. I a les 13 hores, a la plaça de la Vila hi haurà la batalla de caramels.

 

També els més menuts tindran la seva Rua Infantil el dilluns, 8 de febrer. A partir de les 16 hores tindrà lloc la concentració a la plaça de la Creu, i a les 16:30 hores donarà inici la Rua Infantil que passarà pel carrer Sant Antoni, plaça Jaume Marsé, passeig Vilanova, carrer Piular i Nou fins a la plaça del Mercat. A continuació, hi haurà una festa de disfresses amb animació infantil i xocolatada per a tots els nens i nenes a la plaça del Mercat. L'organització preveu servir fins a un miler de racions de xocolata.

 

Des de l'organització es demana la col·laboració per a guarnir els aparadors dels comerços i carrers amb motius del Carnaval.

 

Entrevista a Ester Pérez, regidora de Cultura

 

 

Entrevista a Xavier Toscano, portaveu El Cubell

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles