Clou la segona mobilitat del projecte Erasmus+ SCORE sobre les oportunitats de l'ús de la bicicleta per millorar la salut i el medi ambient

14 de novembre de 2022


Cinc estudiants de 2n de batxillerat de l'Institut Cubelles han participat del 5 al 12 novembre de l'estada a Itàlia per desenvolupar l'objectiu de desenvolupament sostenible ODS3

S'ha tancat la segona mobilitat del projecte Erasmus+ SCORE sobre les oportunitats de l'ús de la bicicleta per millorar la salut i el medi ambient que ha tingut lloc del 5 al 12 novembre a Itàlia. Un grup de cinc estudiants de 2n de batxillerat de l'Institut Cubelles (Nil Victorio, Alexia Santos, Yasir El Ouazzani, Leonard Kovaks i Alex Albes) ha estat a Bari, acompanyats de dos membres del professorat (la Valeria Recaré i l'Elisenda Vidal), per desenvolupar l'objectiu de desenvolupament sostenible ODS3 amb activitats dedicades a la salut i el benestar. Hi han participat conjuntament amb d'altres estudiants de Portugal, Estònia, Hongria, Turquia i Itàlia.

 

Durant la setmana han practicat ciclisme i bàsquet, i han assistit a diferents conferències sobre nutrició i sostenibilitat. Com a producte final els alumnes de l'Institut Cubelles han elaborat una campanya per animar als seus companys a utilitzar la bicicleta per anar a l'institut. Més enllà de tot això, han establert vincles personals que segur que perduraran en el temps. El primer dia, van passar un gran dia a Bisceglie. Primerament van estar a l'Ajuntament de la població i, més tard, van desenvolupar les seves habilitats ciclistes a “Cyclodromo Sport”. 

Valeria Recaré, coordinadora de projectes internacionals de l'institut Cubelles parlava d'aquest projecte en una entrevista mantinguda a Ràdio Cubelles.

El projecte porta a terme una tasca de conscienciació, a través del ciclisme, per aconseguir una vida millor i més sostenible tenint en compte els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que ha proposat les Nacions Unides a l’agenda 2030.

 

Les activitats s'implemeten en sis objectius globals.

  • Itàlia: ODS 3. Bona salut i benestar. El ciclisme crea estils de vida saludables i no contaminants. El cicle d'activitat física redueix les malalties cardíaques i altres efectes negatius d'un estil de vida sedentari.
  • Hongria: ODS 7. Energia assequible i neta. Com que les bicicletes utilitzen mà d'obra renovable de la manera més eficient, augmenten l'eficiència energètica dels sistemes de transport.
  • Estònia: ODS 11. Ciutats i comunitats sostenibles. L'augment de la bicicleta fa que les ciutats i els assentaments humans siguin més inclusius, segurs, duradors i sostenibles perquè la bicicleta és assequible, segura, no contamina, saludable i dona suport a una economia sostenible.
  • España: ODS 12. Consum i producció responsables. La reparació dels aparells i dels vehicles, de les bicicletes ajuda a tenir consciència de la reutilització per a un mon més durador i sostenible, incidint en la participació de la cadena de producció ecològica.
  • Turquia: ODS 13. Acció pel clima. La bicicleta és un símbol de transport i de descarbonització de les societats que presenta la possibilitat d'una acció climàtica immediata.
  • Portugal: ODS17. Associació per als objectius. El moviment ciclista, les organitzacions no governamentals i els experts que treballen per a la promoció del ciclisme arreu del món donen suport a l'associació global per al desenvolupament sostenible.

L'alumnat que participa del projecte Erasmus+ SCORE és el que ja ve fent projectes internacionals i europeus des del GEP (programa d'innovació pedagògica Generació Plurilingüe del Departament d'Educació de Catalunya ), apuntava en una de les entrevistes mantingudes al mes de maig, la Valeria Recaré.

Primera mobilitat del projecte Erasmus+ SCORE 

Del 2 al 8 d'octubre, es va portar a terme la primera mobilitat del projecte Erasmus+ SCORE amb un intercanvi a Turquia. Els estudiants que van prendre part de l'experiència van estar a Esmirna. Allí van visitar una fàbrica de bicicletes innovadores i de gran qualitat, especialitzada en bicicletes elèctriques i van aprendre com es gestiona una cadena de producció en aquest mercat. Després, van prendre part d'una estada cultural al centre d'Esmirna.

 

Tot plegat, s'iniciava coincidint amb la Celebració del Dia Europeu de les Llengües, a finals del mes de setembre quan part del professorat de l'Institut Cubelles va estar a Eslovènia per a la visita preparatòria del seu proper projecte Erasmus: “Be an Eco-citizen” per als alumnes de 4t d'ESO.

 

A principi del mes de juliol, des de les xarxes socials de l'Institut Cubelles, es donava a conèixer el nou logotip del projecte “SCORE” Erasmus+ KA220. Després d'un disputat concurs europeu, el logotip escollit va ser el dissenyat per Judith Tavira de l'Institut Cubelles-Espanya.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles