Obert el procés de licitació de les obres de remodelació del passeig Marítim

13 d'octubre de 2022


El termini per presentar ofertes finalitza el proper 2 de novembre i el Govern confia que els treballs puguin iniciar-se abans de finalitzar el present exercici

Notícia sobre la licitació de la renovació del Passeig Marítim

 

Els plecs del projecte d'actuacions de manteniment al passeig Marítim de Cubelles han estat aprovats per Junta de Govern Local. Aquest tràmit ha permés seguir amb la licitació de les obres, que tenen un pressupost de 2.280.601,56€ i que afecta a una superfície de 10.901,20m2. El termini per presentar ofertes finalitza el proper 2 de novembre i el Govern confia que les obres puguin iniciar-se abans de finalitzar el present exercici.

 

El procés de renovació del passeig Marítim de Cubelles ha seguit una sèrie d'etapes. A finals de 2020 es va contractar una actualització del projecte aprofitant que la pandèmia sanitària de la COVID-19 havia representat una paralització del procediment administratiu. Aquesta revisió del projecte es va aprovar el passat mes de juny adaptant-lo als permisos ja atorgats per les administracions supramunicipals i els darrers mesos s’ha treballat per desencallar la inclusió de les zones de domini privat.

 

Mentre es completa el procediment d'inclusió d'aquestes zones de domini privat, per tal que els propietaris es donin el seu consentiment a la inclusió d'aquestes zones privades que té el passeig Marítim, actualment, s'ha contemplat en els plecs la més que probable modificació del contracte que suposarà la inclusió d'aquests prop de 680m2, que representen un increment de cost d’uns 70.000€.

 

Característiques del projecte de renovació

El projecte pretén resoldre el deteriorament per les inclemències meteorològiques del passeig que, enguany, compleix 40 anys des de la seva construcció. L’àmbit d’actuació afecta el passeig Marítim i els trams en continuïtat a aquest del passeig Fluvial, carrer de Girona, passatge Mestral, passatge Migjorn, carrer de Narcís Monturiol i el de les Roses. També suposarà l’enderroc del punt d’atenció turística de la platja.

 

Les obres s’adapten a l’estat actual dels terrenys, per tal de no afectar les construccions existents. Després de retirar el mobiliari urbà es demoliran les rajoles, vorades i rigola, a més d’una planxa de formigó no armat i el mur de separació de 110 cm. entre el passeig i la sorra de la platja. Pel que fa al mur més baixet, d’uns 50 cm., es descobrirà per tal de reparar-lo per ambdues bandes i, per la banda del passeig, es posarà una peça que farà les funcions de banc.

 render passeig Marítim

Pel que fa a les palmeres, 75 que hi ha a l’àmbit d’actuació, el projecte contempla un pla de protecció, conservació, poda i, si cal, transplantament de les mateixes durant l’execució del projecte. A més, es construiran unes jardineres d’alçades variables que faran les funcions de protecció.

 

La pavimentació del passeig Marítim contempla un pendent perquè les aigües pluvials desemboquin a la platja. L’enrajolat serà de formigó de color cendra i amb peces de 60x40 cm. i 10 cm. de gruix, que en alguns punts serà una pavimentació drenant i permeable. També s’ha planificat nous reixats als carrers de Girona i passatge Migjorn per evacuar les aigües pluvials cap al torrent de Santa Maria.

Pel que fa al mobiliari urbà, el disseny i disposició es distribuirà pensant en la proximitat dels accessos i circulació de vianants i tenint en compte que tot el mur de separació entre el passeig i la platja farà les funcions de banc.

 

render passeig Marítim

Mesures de reducció de l’impacte ambiental

El projecte que surt a licitació contempla mesures per reduir l’impacte al medi Ambient, com el manteniment de la xarxa de pluvials, un sistema de regulació del flux lumínic dels fanals en les hores de baixa activitat, la preservació de les màximes zones verdes existents. El projecte també incorpora un estudi de la dinàmica litoral per tal d’avaluar els possibles efectes del canvi climàtic sobre el passeig Marítim.

 

L'alcaldessa i regidora d’Urbanisme, Rosa Fonoll, ha destacat la importància d’aquesta inversió “que és un dels eixos del pla de mandat”. El projecte contempla una execució d’aproximadament sis mesos. “La voluntat és que l’estiu vinent l’obra estigui finalitzada. Els tècnics municipals planificaran les obres perquè per la Setmana Santa de 2023 estigui executada la part central i l’afectació al veïnat i la restauració sigui la menor possible", ha explicat Rosa Fonoll.

 

Tot i això, cal tenir en compte que malgrat que s’intentarà minimitzar l’impacte cap a l’activitat econòmica i el veïnat “estem parlant d’una actuació de molta envergadura i que, per tant, tots haurem de tenir paciència perquè alguna molèstia generarà, per les qual ja demanem disculpes de forma anticipada”.

 

La reforma del passeig Marítim és un dels projectes més importants dels darrers anys. Per a Fonoll, "es tracta d'una obra molt necessària que ha d’ajudar a atreure més visitants que podran gaudir del nostre magnífic litoral, tant de les platges com de l’espai natural del Foix, i provar la nostra magnífica oferta gastronòmica”, ha apuntat.

 

 

 


 • Passeig Marítim Cubelles.jpg
 • passeig-maritim (imatge d'arxiu)
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ALCALDESSA RESPON
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles