El terreny cedit per a l’Institut Les Vinyes s’ha reduït de 10.000 a 7.800 m2

28 de juliol de 2022


La petició del Departament d’Educació, que el solar estigués lliure de servituds amb el torrent i el cementiri, ha fet que l’Ajuntament en modifiqui la superfície

El ple ha aprovat definitivament la cessió dels terrenys a la Generalitat en l’última sessió, celebrada el dimarts 19 de juliol, modificant a la baixa la superfície per a l'institut Les Vinyes. Concretament, el solar ha passat de 10.000 m2 a 7.826 m2. La petició del Departament d’Educació, que passa perquè el solar estigués lliure de servituds amb el torrent i el cementiri, ha fet que l’Ajuntament en modifiqui les dimensions.

 

L’alcaldessa Rosa Fonoll ha explicat els motius pels quals s’ha reduït la superfície que s’ha cedit a la Generalitat.

Des de l’oposició municipal s’ha posat en dubte la gestió de la cessió per a l’institut Les Vinyes que fa anys que s’està intentant. El grup municipal del PSC ha comentat en l’últim ple que creuen que l’espai podria quedar petit.

Núria Planas, regidora socialista.

Per la seva banda, Manuel Martínez, regidor de Ciutadans, alerta que hi ha serveis com el clavegueram que són antics en aquest solar on es vol construir l’institut.

La cessió dels terrenys s'ha aprovat en l'últim ple amb 15 vots a favor (UC, PSC, ERC, Junts, Cubelles en Comú i CUP) i 2 en contra (Ciutadans).

 

D’altra banda, la regidora d’Ensenyament, Ester Soler, ha comentat en una entrevista a Ràdio Cubelles que abans d’acabar el curs es van reunir amb les famílies i l’equip directiu de l’institut Les Vinyes per informar-los de la situació dels tràmits.

 

En principi, segons la informació publicada fins ara per la Generalitat, no hi ha cap previsió de començar a construir l’Institut Les Vinyes abans del 2025 perquè no forma part dels seus plans encara.

 

La conselleria d’Educació té planificades 47 construccions, que es començaran a edificar de manera esglaonada fins al 2025, entre les quals no hi apareix l’institut Les Vinyes de Cubelles, ja que encara no s’havia cedit el terreny on fer-lo, que és el pas que permet entrar en el calendari de fases marcat per les infraestructures educatives de la Generalitat.

 

Quins són els passos per arribar a construir una infraestructura educativa com un institut?

 

El primer pas, un cop el departament d’Educació accepti el solar cedit pel municipi, serà trobar la manera de pagar tot el procés de projectar i construir l’edifici. Un finançament que, si no el vol avançar inicialment l’Ajuntament, dependrà dels pressupostos de la Generalitat.

 

I quants diners pot costar la construcció nova d’un institut? El més nou de la comarca, l’Institut Xaloc de Sant Pere de Ribes, ha tingut un cost de 3,6 M€.

 

A partir del moment que tingui una partida pressupostària garantida, aleshores l’institut Les Vinyes entrarà en la fase 0.

De seguir per aquest camí, els passos establerts per la Generalitat seran els següents:

 

Fases per a la construcció d'un centre, un cop té el finançament aprovat

Projecte

 1. Obtenció del solar per part de l'Ajuntament

 2. Procés participatiu per definir el document pedagògic d'espais: 2 a 3 mesos

 3. Encàrrec del projecte: 1 a 2 mesos

 4. Licitació, adjudicació i contractació del projecte: 6 a 8 mesos

 5. Redacció del projecte: 9 a 12 mesos

 6. Supervisió i aprovació del projecte: 2 mesos

Obra

 1. Licitació de l'obra: 6 mesos

 2. Adjudicació i contracte de l'obra: 2 mesos

 3. Execució de l'obra: 12 a 24 mesos

 4. Obra acabada

 

En total, sumant els terminis de tot el procés, projectar i construir un institut nou es pot allargar uns 4 o 5 anys.


 • terreny-nou-institut-les-vinyes-14-02-20-11.jpg
 • INS VINYES (3).jpeg
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • història eleccions 1970-2019
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles