Campanya a Cubelles per promoure el reciclatge d’envasos de vidre als bars i restaurants

27 de juliol de 2022


Els negocis que ho demanin rebran gratuïtament uns contenidors de diferents capacitats per separar el vidre.

L’Ajuntament de Cubelles ha engegat una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre als bars i restaurants. La iniciativa es durà a terme durant tot l’estiu. En aquest període, un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran tots els establiments de la vila, principalment bars, cafeteries i restaurants, amb la finalitat d’informar-los sobre la separació correcta dels envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen en la gestió dels residus.

 

En aquest sentit, es vigilarà el compliment de la normativa, que obliga a separar els residus en origen. Per això, durant la campanya es faran visites per verificar els establiments separen correctament els residus d’envasos de vidre que generen. Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

 

A més, el treball de camp també permetrà detectar les àrees on serà adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidat de grans quantitats de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

 

A Cubelles, segons les últimes dades publicades per l'Agència Catalana de Residus, l’any 2020 es van generar gairebé 260 tones de vidre, que son uns 16,5 quilos anuals per habitant. El vidre va esdevenir un 15% del total de recollida selectiva del municipi, unes 3.900 tones. El municipi va aconseguir una recollida selectiva del 35% entre totes les fraccions de residus, lluny de l'objectiu del 50% marcat per la UE pel 2020.


  • recollida-selectiva-2109-5.jpg
  • L'informatiu
  • RÀDIO A LA CARTA
  • ESPECIAL BIBLIOTECA
  • ALCALDESSA RESPON
  • Butlletins correu
  • canal you tube
  • història eleccions 1970-2019
  • des de 1981
  • col·labora
  • paulina 100 anys
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles