Javier Gómez, campió de Catalunya 2022 de patí a vela júnior

27 de juny de 2022


El Club Marítim Cubelles aconsegueix el doblet autonòmic

Segons ha informat el diari digital CMDSPORT, Javier Gómez ha ratificat que aquest 2022 s'erigeix ​​com un any màgic per al Club Marítim Cubelles. Si Jordi Aránega va guanyar a inicis de juny, el Campionat de Catalunya de primera categoria en patí a vela sènior, Javier Gómez ha sumat aquest diumenge 26 de juny el títol català de patí a vela júnior per a aquesta entitat. Després que el comitè de regates decidís no disputar les dues proves previstes per diumenge 26 de juny “per motius de seguretat, a causa de l'excés de vent (18 nusos sostinguts) i del fort onatge (onades de 2,5 metres)”, Javier Gómez és el flamant campió de Catalunya 2022 de patí a vela júnior. El patró del 'Jazz' ha optimitzat el rèdit que li van oferir les dues victòries de la jornada de diumenge 26 de juny. El regatista es converteix, així, en el quart patinista júnior de la història del Club Marítim Cubelles que conquereix el títol de campió autonòmic absolut d'aquesta modalitat, sent els seus predecessors Marta Boleda, el 2001; Pol Álvarez, el 2010; i Emilio Murillo, el 2014.

 

Doblet cubellenc

Així mateix, aquesta victòria de Gómez en patí a vela júnior se suma a la victòria conquerida al Campionat de Catalunya 2022 de patí a vela de primera categoria pel regatista de la mateixa entitat i president d'aquesta, Jordi Aránega. Des de l'any 2019 no es registrava aquesta coincidència que els campions de Catalunya sènior de primera categoria i de patí a vela júnior fossin del mateix Club. El 2019 ho van aconseguir Josep Maria Robert, en sènior, i Jan Lázaro, al júnior, tots dos del Club Nàutic Sitges. D'altra banda, Javier Gómez trunca una ratxa de tres victòries consecutives de l'esquadra del Club Nàutic Sitges, ja que regatistes de la seva flota el van guanyar el 2018 (Jan Lázaro), el 2019 (novament, Jan Lázaro), i el 2021 (Mar Vilardell). Tot i això, els regatistes del Club Nàutic Sitges, Jordi Sans i Marc Giralt, han conquerit el subcampionat i tercer lloc de la classificació absoluta, respectivament.

 

Quart títol català del jazz

Cal destacar que el vaixell amb què Javier Gómez ha guanyat aquest Campionat havia pertangut a Mar Vilardell, del Club Nàutic Sitges. Amb el triomf d'aquest 2022, el patí a vela júnior Jazz aconsegueix el seu segon campionat de Catalunya consecutiu, encara que en aquesta ocasió patronejat per Javier Gómez. A aquests dos títols catalans del 'Jazz' cal sumar dos conquistats més pel seu primer patró, Dani Vilardell, que va guanyar les edicions del 2015 i 2016. En definitiva, quatre títols catalans per al 'Jazz' als quals se sumen tres campionats d'Espanya aconseguits per Dani Vilardell (el 2016) i per Mar Vilardell (el 2018 i 2021) i dues Copes d'Europa guanyades sota el patronatge de Dani Vilardell, el 2016, i el de Mar Vilardell el 2021.

 

Campionat agredolç 
Alguns entrenadors i regatistes han lamentat la no disputa de les dues mànegues d'avui. Malgrat tot, no han proliferat les crítiques al comitè de regata reconeixent els uns i els altres que les condicions “potser eren efectivament excessives”. En el que sí que han coincidit la gran majoria de participants ha estat a lamentar que “les condicions meteorològiques hagin impedit disputar dues terceres parts de les proves previstes”. De totes maneres, com ha apuntat Oriol Puig, que ha assistit a l'entrega de premis en representació de la presidenta de l'Adipav, Anna Pujol, “les regates ensenyen coses com les d'aquest campionat: de vegades es poden fer totes les proves i altres no. Estem a costa de la natura i aquesta també forma part del joc”.

Totes les autoritats han felicitat els vencedors i el global de participants pel seu entusiasme i el president del Club Marítim Cubelles, Jordi Aránega, ha anunciat que “continuarem amb la històrica aposta que el nostre club fa anys que fa pel patí júnior”.

 

Vertebració comunicativa 
Elisenda Vives, secretària general de la classe patí a vela de la Federació Catalana de Vela, per part seva, ha anunciat, durant el lliurament de premis, la creació d'un grup whatsapp compost pels capitans de flota de cinc clubs que impulsaran la connexió entre flotes i comunicaran la informació que generi la classe patí a vela júnior. De moment, figuren al grup Ignasi de Déu, capità de la flota júnior del Club de Mar Sitges; Helena de Fuentes, capitana de la flota júnior del Club Marítim Altafulla; Javier Gómez, capità de la flota júnior del Club Marítim Cubelles; Tom Rondeau, capità de la flota júnior del Club Mar i Vent de Canet; i Jordi Sans, capità de la flota júnior del Club Nàutic Sitges.

 

Elisenda Vives s'ha mostrat convençuda que aquesta eina de comunicació, “juntament amb la que crearem de pares/mares capitans de flota de club de patinistes júnior i la d'entrenadors agilitzaran la connexió entre totes les parts i el secretari de la classe, Peco Mulet, per aconseguir refermar la classe i propiciar l'entrada de més regatistes”.

 

Quadre de premiats
A continuació, s'exposa el quadre de guardonats del campionat de Catalunya 2022 de patí a vela júnior:

 

Campió absolut de Catalunya: Javier Gómez. Club Marítim Cubelles.
Subcampió absolut de Catalunya: Jordi Sans, Club Nàutic Sitges.
3r absolut: Marc Giralt. Club Nàutic Sitges.
Campió de Catalunya infantil: Javier Gómez. Club Marítim Cubelles.
Campió de Catalunya juvenil: Ignasi De Déu. Club de Mar Sitges.
Campiona de Catalunya femenina: Gala Planas. Club Nàutic Sitges.
Campiona de Catalunya Open: Gemma Obach. Club Marítim Cubelles.


 • Jordi-Aranega i Javier-Gomez-Campions-de-Cataluna-2022-de-patí-a-vela-senior-i-patí-a-vela-junior (CMSPORT).jpg
 • 53 clasificacion-final-campeonato-de-cataluna-2022-de-patin-a-vela-junior-2-bis.jpg
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • ALCALDESSA RESPON
 • Butlletins correu
 • canal you tube
 • història eleccions 1970-2019
 • des de 1981
 • col·labora
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles