Cubelles serà la seu de la 19a edició de la Festa per una Societat Inclusiva

19 de maig de 2022


Després de dos anys en pandèmia aquest dissabte 21 de maig es recupera la festa presencial que es farà a la plaça del Mercat i està organitzada per la Coordinadora d'entitats, centres, de ciutadans i ciutadanes del Garraf

Entrevista a Esther Soler, regidora d'Ensenyament

 
Cubelles serà la seu de la 19a edició de la Festa per una Societat Inclusiva, que organitza la Coordinadora d'entitats, centres, de ciutadans i ciutadanes del Garraf. Després de dos anys en pandèmia aquest dissabte 21 de maig es recupera la festa presencial que es farà a la plaça del Mercat. Aquest any, la madrina serà la Joana Massó Rodríguez, artista, dissenyadora i investigadora de distòpies socials.
 
Els actes començaran a les 16.30 h a la plaça Melcior Güell amb una cercavila de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles que estarà encapçalada per la Comissió de la Diversitat de l'escola Vora del Mar. A les 17 h serà el torn de les activitats que es faran a la plaça del Mercat, on es podrà gaudir de més de trenta tallers, de l'actuació del pallasso Muniatto Xou i l'espectacle de circ Detatu que anirà a càrrec de Quique i Sergi. La cloenda tindrà lloc a les 20.00 h. i serà de la mà del col·lectiu de dansa integrada 'Liant la troca'.
 
En el transcurs de la jornada hi hauran parlaments tant de la madrina com dels diversos moviments socials que organitzen aquesta Festa per una Societat Inclusiva.
 
Així mateix, per tal de donar a conèixer aquest esdeveniment, s'ha convocat el concurs d'Instagram "Fotografia la Festa". Per poder participar s'haurà de ser seguidor o seguidora del compte @festaperunasocietatinclusivagarraf i etiquetar les fotografies amb #juntsxla19festa
 
Paral·lelament, entre el 16 i el 20 de maig, el Centre Social Joan Roig i Piera de Cubelles acollirà l'exposició 'Les imatges de la festa' en la qual es mostra un recull d'imatges de les edicions anteriors.
 
Per què es fa aquesta festa?
  • Perquè la inclusió social dels infants, joves i persones adultes amb discapacitat encara està lluny d’haver-se assolit malgrat tots els avanços que hi ha hagut en els últims quaranta anys.
  • Perquè encara és necessari explicar que les persones amb discapacitat són, abans que res, persones, ciutadans i ciutadanes amb drets i amb deures, amb capacitats i no solament discapacitats, subjectes que formen part de la societat no solament perquè hi són físicament, sinó perquè contribueixen a la seva articulació i desenvolupament.
  • Perquè és l’únic sector d’alumnes del qual encara es posa en dubte si han d’accedir o no a l’ensenyament ordinari, sobretot quan tenen limitacions educatives importants.
  • Perquè encara hi ha molta gent que pensa que, pel seu bé, és millor que vagin a escoles especials, a esplais i centres d’esbarjo per a infants, adolescents i joves amb discapacitat.
  • Perquè encara és molt difícil l’accés al mercat laboral ordinari dels i de les joves amb discapacitat.
  • La inclusió social dels infants, joves i persones adultes amb discapacitat és un benefici per a tothom

 

Entrevista a Margarida Saiz, membre del grup motor que impulsa la Festa Inclusiva

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles