L'Ajuntament de Cubelles participa de la nova trobada de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible

17 de desembre de 2021


Entre els punts tractats a la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible es va plantejar la creació d'una entitat que impulsi polítiques de protecció i millora de la façana marítima des de la punta del Garraf i fins a l’extrem sud del Camp de Tarragona

Notícia amb declaracions del regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué

 

L'Ajuntament de Cubelles, mitjançant el primer tinent d'alcaldia i regidor de Medi ambient, Josep Maria Hugué, ha participat de la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible reunida aquest dimarts dia 15 de desembre a Calafell per primer cop de manera presencial després de l’esclat de la pandèmia sanitària. La trobada ha servit, entre d'altres qüestions, per a la presentació del Consell Assessor al Desenvolupament Sostenible, depenent de la conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i, més concretament, del seu informe Un litoral al límit, on s’hi aplega una breu diagnosi sobre els grans reptes que aborda actualment la façana marítima catalana i proposa 10 recomanacions estratègiques per a fer-hi front, des de la perspectiva de la Gestió Integrada de les Zones Costaneres.

 

La sessió de treball suposava el retrobament dels setze municipis aplegats entre Sitges i L’Hospitalet de l’Infant -abraçant un total de 116 km de platges- que es van coordinar el febrer de 2020 arran del temporal Glòria. A la reunió, a més, hi van prendre part representants de les diputacions de Barcelona i Tarragona, del ministeri de Transició ecològica i de la Generalitat.

 

Nova associació per la protecció del litoral

Entre els punts tractats a la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible es va plantejar també la creació d'una entitat que mirarà d’impulsar polítiques de protecció i millora de la façana marítima des de la punta del Garraf i fins a l’extrem sud del Camp de Tarragona. La mesura es va acordar amb l'objectiu de donar continuïtat a la concertació de polítiques adoptades pels setze municipis arran del temporal Glòria.

 

La finalitat del futur passa per coordinar accions diverses relacionades amb la gestió del litoral, criteris de neteja i adequació dels espais naturals, licitacions i obtenció de subvencions, entre d'altres. En paral·lel a la posada en marxa de l’associació, els seus membres prosseguiran amb les seves trobades periòdiques de treball, inicialment de caràcter trimestral, convocant-se la propera el 16 de març de 2022 a Cunit.  


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles