Identificats un home i una dona pel furt i danys en els pals de fusta d’abalisament de les platges

11 d'agost de 2021


Els autors, de Cerdanyola del Vallès, anaven amb un nen i havien arrencat fins a 41 pals

La Policia Local de Cubelles va identificar el passat 6 d’agost a una parella, home i dona residents a Cerdanyola del Vallès, que havien arrencat més d’una quarantena de pals de fusta de la zona abalisada de les platges de La Mota de Sant Pere i Les Gavines. Els agents van instruir diligències pel presumpte delicte de furt i danys.

 

Els fets van ser vistos per un vianant de la zona que va alertar a la Policia Local que una parella, amb un nen, estaven arrancant i emportant-se els pals de fusta que delimiten la zona dunar de les platges. Una unitat es va personar al lloc, va fer un seguiment i va trobar, finalment, als presumptes autors al límit amb el terme municipal de Cunit. En la seva investigació, la Policia Local va localitzar un total de 41 pals de fusta arrancats i apilats en vàries piles, alguns amagats amb herbes pel damunt.

 

L’Ajuntament de Cubelles vol agrair la col·laboració ciutadana, fonamental en la majoria de casos delictius que es puguin veure i recorda que els pals de fusta de les platges tenen la funció de protegir les zones dunars del nostre litoral, d'un important valor ecològic.

 

De la mateixa manera, des del consistori volen recordar que a la costa nidifica, entre d’altres, el corriol camanegre, una espècie protegida que des de fa anys entre la Generalitat de Catalunya, entitats ecologistes i l’Ajuntament de Cubelles s'estan fent molts esforços per recuperar. Tanmateix, la desembocadura del riu Foix és un espai d’alt valor de fauna i flora i cal respectar en tot moment la senyalització i les indicacions del personal d’educació ambiental de la zona.


  • Furts pals fusta abalisament.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles