L’Ajuntament fa una crida a la població perquè cedeixi material de la Guerra del 1936-39 a l’Arxiu Municipal

2 de juliol de 2021


L’objectiu de la regidoria de Memòria històrica és projectar un centre d’interpretació comarcal del conflicte dels tres anys (1936-1939)

Entrevista a Dani Pèrez, regidor de Memòria Històrica de Cubelles

 

L’Ajuntament de la vila vol fer una crida a tota la població perquè cedeixi a l’Arxiu Municipal qualsevol mena de material que puguin conservar sobre la Guerra del 1936-1939. El consistori demana elements històrics com fotografies, cartes i objectes de tot tipus que siguin dels anys del conflicte o hi esitguin directament relacionats. L’objectiu, a banda d’assegurar la seva correcta conservació i inventariat, serà proposar la creació d'un centre d’interpretació d'àmbit comarcal al municipi que permeti entendre la guerra dels tres anys 1936-1939.

 

L’aportació es pot oficialitzar en règim de donació, cessió o mitjançant la fórmula que els propietaris considerin més adient. Des de la regidoria de Memòria històrica, encapçalada per Daniel Pérez, s’ha contactat amb diversos dels seus homònims de la comarca, així com amb el Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell amb la voluntat de treballar plegats el projecte i teixir complicitats. Qualsevol persona que estigui interessada de participar-hi pot contactar directament amb l’Arxiu Municipal o bé mitjançant el correu electrònic memoriahistorica@Cubelles.cat.


  • material-guerra-civil-2.jpg
  • Visites guiades al fortí i niu de metralladores de la Mota de Sant Pere.jpg (2).jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles