El Consell Escolar de Cubelles evidencia unes “ràtios sobrepassades”

20 d'abril de 2021


El govern local es compromet a demanar més professorat al departament d'Educació

Entrevista a Ester Soler, regidora d'Ensenyament

 

El Consell Escolar d’aquest dijous passat ha servit per informar de la situació actual dels centres i recollir les preocupacions dels equips docents i les famílies. Un dels temes que s’han posat sobre la taula en la trobada periòdica entre el govern municipal i la comunitat educativa de Cubelles son les ràtios, és a dir, l’elevat nombre d’alumnes per aula tant a primària com a secundària, causat en part per la matrícula viva. Aquesta condició fa que es vagin incrementat els estudiants durant el curs i que malgrat les previsions de les preinscripcions, les ràtios augmentin fins a acumular entre 25 i 30 alumnes per aula.

 

Ester Soler, regidora d’ensenyament, ha explicat en una entrevista a Ràdio Cubelles que aviat es reuniran amb els serveis territorials i els faran arribar la necessitat d’augmentar la dotació de docents al municipi per atendre els alumnes davant del que consideren unes "ràtios sobrepassades".

Un altre dels temes destacats del Consell Escolar d’aquest dijous era l’evolució del procés per cedir el terreny del costat del cementiri a la Generalitat per a què hi construeixi l’Institut Les Vinyes. El terreny particular ara ja és en mans de l'Ajuntament, que està enllestint els tràmits administratius per poder oferir-lo al departament d'Educació.

Ester Soler, regidora d’Ensenyament.

Segons la regidora Ester Soler, la Conselleria d’Educació manté el seu compromís amb la construcció de l’institut Les Vinyes tan aviat com sigui possible.

En el Consell Escolar, entre d’altres temes, el govern local també s’ha compromés a reformar les instal·lacions més envellides de les escoles Charlie Rivel i Vora del Mar que depenen de l’Ajuntament. En aquest sentit, les escoles també faran arribar les seves prioritats per als 25.000 euros que ha aportat la Diputació de Barcelona per millorar els seus equipaments.


  • INS VINYES (google maps).JPG
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles