El restaurant El Peixet de Cubelles participa de la Novena de Cuina Marinera del Garraf

19 d'abril de 2021


La iniciativa organitzada des de l'agència Node vol impulsar la gastronomia característica de la comarca.

Entrevista a Harald Cortés del restaurant El Peixet

 

Del 16 d'abril al 16 de maig, diversos restaurants del Garraf, entre els quals El Peixet de Cubelles, participen de la primera Novena de Cuina Marinera del Garraf. La iniciativa prové de l'agència Node Garraf, mitjançant el programa Garraf Gurmet que aplega accions de promoció de la gastronomia, els productes i els elaboradors de la comarca. Segons explica el Node Garraf, l’estratègia de turisme gurmet preveu la creació dels segells Garraf Gastronòmic, que aplega un col·lectiu de restaurants ambaixadors de la cuina local, i Vins del Massís del Garraf, que reuneix una quinzena de cellers de la subzona de la DO Penedès. Un bon maridatge que es presenta per primera vegada en aquesta 1a Novena. L'agència Node detalla en la seva web que "la Novena recupera el nom d’aquell esdeveniment agosarat amb el què en Xavier Mestres, des de l’antic Peixerot i ara fa quaranta anys, va posar a la taula dels gurmets la genuïnitat de la nostra cuina marinera, l’hereva dels ranxos a bord i dels àpats frugals a base de peix senzill, sofregits de bandera i, tant o més, molt d’enginy".

 

El representant a Cubelles és el restaurant El Peixet, situat al passeig marítim, i juntament amb els altres 15 negocis participants, durant tots els dies fins al 16 de maig, ofereixen un menú exclusiu per la Novena. Harald Cortés destaca la gamba com el producte estrella de la costa del Garraf i explica que en el seu cas prové de l'embarcació pròpia de la família. En el menú de la Novena també s'hi poden tastar escamarlans, pop roquer, ventresca de tonyina, calamar farcit o arròs del pescador amb cananes.


  • RESTAURANT PEIXET 2020.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles