Endesa i la Generalitat assumiran el deute per pobresa energètica des del 2015

29 de març de 2021


Els ajuntaments passaran a fer-se responsables d’un 25% de la meitat dels deutes a partir d'aquest 2021.

Endesa i la Generalitat assumiran el deute de les famílies que no han pogut pagar els subministraments energètics des del 2015. Els ajuntaments passaran a fer-se responsables d’un 25% de la meitat dels deutes generats a partir de d'aquest any. Gràcies a aquests i d'altres acords, la Generalitat i Endesa han resolt el conflicte sobre qui assumia els impagaments energètics de les famílies vulnerables.

 

Un conflicte que havia arribat fins als ajuntaments a finals del 2019, quan la multinacional va amenaçar-los de portar-los als jutjats. Aleshores, en el cas de Cubelles, Endesa va reclamar a l’Ajuntament uns 27.000 euros que corresponien a la meitat del deute generat per 39 famílies vulnerables del municipi. Tot plegat va passar a mans de les Diputacions i la Generalitat, fins que ara han anunciat que ja han arribat a un acord.

 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha detallat aquest divendres de quina manera es repartirà el deute dels rebuts impagats des del 2015 fins ara.

Els ajuntaments s’hauran de fer responsables d’un 25% de la meitat dels impagaments que es vagin generant des d'aquest 2021, segons ha confirmat el conseller El Homrani.

Des de l’entrada en vigor de la llei que des del 2015 impedia el tall de subministraments a famílies vulnerables que no s’havia aconseguit arribar a cap acord de qui es faria càrrec dels rebuts impagats. 


  • Balanç telecomandaments ENDESA 1 (IMATGE D'ARXIU)
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles