L'Ajuntament té a punt un dispositiu de seguretat especial per les eleccions

12 de febrer de 2021


S'han ampliat el nombre de meses i els col·legis electorals estaran ubicats en espais més diàfans i ventilats.

L’Ajuntament de Cubelles ha organitzat un dispositiu de més de 25 persones per garantir la seguretat i la salut de les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 14 de febrer. Uns comicis condicionats per la COVID-19, que han obligat a ampliar el nombre de meses electorals (de 17 a 31) i organitzar les votacions en edificis que garanteixin les mesures sanitàries. Davant d’aquesta situació, les recomanacions elaborades per l’Ajuntament de Cubelles i la Generalitat són les següents:

 1. Abans d’anar a votar cal revisar la targeta censal per veure l’adreça del col·legi electoral assignat per a aquestes eleccions. En cas de no tenir-la, consulteu a www.cubelles.cat/censleccions o truqueu al 93 895 03 00.
 2. El 14F aneu, a poder ser, sols al vostre col·legi electoral en la franja horària que us correspon pel vostre grup de risc:
  1. De 9.00 h. a 12.00 h. ciutadania vulnerable.
  2. De 12.00 h. a 19.00 h. ciutadania general.
  3. De 19.00 h. a 20.00 h. ciutadania amb diagnòstic positiu de COVID-19 i persones en quarantena per contactes estrets o en cas de sospitar tenir la malaltia. S'aconsella que aquests votants portin mascareta FFP2.
 3. Porteu el DNI i el vot preparat.

Nous col·legis electorals

En aplicació de les mesures preventives, la Generalitat ha establert un protocol que garanteix que el vot es dipositarà sense contacte físic. 

 

Les possibles cues que es formin per accedir als centres de votació, que tindran un accés diferenciat de la sortida, es faran a l’exterior, amb distància de seguretat i sota la supervisió de personal de l’organització. L’ús de la mascareta és obligatori, excepte que la presidència de la mesa demani a la persona que va a votar que se la baixi per corroborar la seva identitat.

 

Així mateix s’han produït canvis en els col·legis electorals per tal de fer ús d’espais més grans i amb major ventilació. La sala Sòciocultural, ubicada al c. Nou, a l’esquena de l’escola Charlie Rivel, serà el punt de votació per a les persones de la secció quarta, corresponent a Santa Maria-Sud Sumella.

 

Els votants de les seccions primera (nucli antic), segona (Eixample nord) i desena (Eixample La Creu) hauran de votar en diferents espais del Centre Social Joan Roig i Piera (c. Joan Roig i Piera i c. Estació).

 

Al gimnàs de l’escola Vora del Mar (c. Millera) exerciran el seu dret a vot els empadronats a la zona de Bardají, que corresponen a la secció tercera. 

 

Al Poliesportiu municipal es votarà en els dos pavellons. En el nou ho faran els veïns i veïnes del barri Marítim (secció cinquena) i les urbanitzacions La Solana, la Gaviota i Parc de Cubelles (secció vuitena). Mentre que al vell estan convocades les persones residents a la Mota de Sant Pere, Clot del Bassó i residencial Les Salines (secció setena) i els del Molí de Baix (secció novena). 

 

Finalment, els empadronats a Mas Trader i altres sectors disseminats (secció sisena) tindran el seu centre de votació a la Masia de Mas Trader (c. Dàlia).

 

Dispositiu de seguretat

Així mateix, en cada col·legi electoral hi ha haurà personal de seguretat que controlarà els accessos. A més, dues persones seran responsables de l’aplicació de les mesures de prevenció als col·legis (control d’accessos, organització de cues i subministradors de gel hidroalcohòlic als votants, entre d'altres).

 

El personal estarà coordinat per un membre responsable de seguretat sanitària, que donarà indicacions als professionals de seguretat, i una responsable COVID-19, que forma part de l’oficina de seguretat electoral de la Generalitat. 

 

A banda, vuit operàries vetllaran per la neteja i desinfecció dels col·legis. En aquest àmbit, el protocol estableix una desinfecció exhaustiva de 7.00 h. a 8.00 h., l’aplicació del protocol de desinfecció cada dues hores i una segona actuació a fons a les 20.00 h., abans de l’escrutini. Pel que fa als membres de les meses electorals, als quals la Generalitat ha anat convocant per practicar-se proves als CAP, se’ls hi lliuraran equips de protecció individual (EPI). A més, la Generalitat ha informat que està citant a les persones designades com a titular i primer suplent per, si ho volen, fer-se un test d'antígens al CAP. Aquesta opció s'està ampliant a les persones designades com a segon suplent, a les quals es demana que contactin amb el CAP per concertar una cita per dur a terme el test. 

 

El dispositiu de les eleccions es completa amb un contingent de la Policia Local i dels Mossos Esquadra.

 

 


 • banner-generic_eleccions14F_555x431_v1.jpg
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles