Nova catalogació de fotografies dels Travé-Maristany, antics propietaris de Can Travé

14 de gener de 2021


El fons el componen uns 3.500 negatius, 700 fotos en blanc i negre i color. I diversos àlbums familiars

L’arxiu Municipal de Cubelles ha començat una nova catalogació de material de Can Travé.

En aquesta ocasió es tracta del fons fotogràfic de la família Travé-Maristany. El componen uns 3.500 negatius, 700 fotos en blanc i negre i color. I diversos àlbums familiars.

 

L’encarregada d’aquest projecte ha estat la cubellenca Marta Alari, especialista en historia i arxivística. El pressupost de la catalogació és de 5.700 euros y el termini de la mateixa, s’ha calculat que trigarà entre 3 i 4 mesos.

 

Núria Jané, arxivera municipal, ens explicava alguns dels continguts d’aquest material. Pel que fa als negatius, hi ha imatges de: La finca (Can Travé) i les diverses modificacions que es van fer; fotos familiars, la costa cubellenca, festes populars en què participaven, viatges i una sèrie dedicada a masovers i treballadors al camp, de gran valor històric.

 

En quan a les fotos: Una col·lecció de postals comercial de Cubelles, de l’època; fotos del grup familiar, matrimonis i comunions; i una sèrie sobre el pis que tenien a París.

 

A aquest material, també s’han d’afegir, dos àlbums familiars del matrimoni Alfonso -Travé, que daten del segle XIX. I algunes fotos, apart, d’aquesta època en què es pot veure Eduardo Alfonso Quintanilla amb Franco a l’estació d’Atocha; Alfonso Quintanilla havia estat el president d’MZA, la predecessora de RENFE. O de l’equip d’aquesta empresa a les cataractes del Niàgara, en un viatge oficial. Entre d’altres.

 

ENTREVISTA NÚRIA JANÉ (ARXIVERA MUNICIPAL)

https://alacarta.radiocubelles.cat/programs/entrevistesdactualitat/radiocubelles_podcast_17088


  • WP_20160527_030.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles