Cubelles ha rebutjat un any més la violència masclista amb una programació d’activitats en el 25N

26 de novembre de 2020


A causa de l’epidèmia de COVID, els actes s’han fet a distància, com la lectura del manifest institucional que s’ha pogut sentir a Ràdio Cubelles i s'ha publicat al canal de youtube de l’Ajuntament.

Cubelles ha rebutjat un any més la violència masclista amb una programació d’activitats en el 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. A causa de l’epidèmia de COVID, els actes s’han fet a distància, com la lectura del manifest que s’ha pogut sentir a les 12h a Ràdio Cubelles i també s'ha publicat a les xarxes socials mitjançant el canal de youtube de l’Ajuntament. La lectura aha anat a càrrec de la regidora d'Igualtat, Pilar Juste, i l'alcaldessa Rosa Fonoll. 

 

 

A Ràdio Cubelles, un any més el magazin Cubelles a les 10 i el Centre Violeta han col·laborat per oferir continguts especials per aquest 25N. Entre d’altres, en el programa s’ha emès una entrevista a Rosa Ramírez, psicòloga que atén dones maltractades al Centre Violeta de Cubelles, a Canyelles i Olivella.

Rosa Ramírez ha explicat que en el cas de Cubelles aquest any s’han trobat amb casos d’atenció urgent enmig del confinament.

Rosa Ramírez també ha descrit les tres situacions que s’han trobat les dones maltractades durant l’època en què les restriccions eren més fortes.

Finalment, Rosa Ramírez, psicòloga d’atenciò a les dones, també ha fet una reflexió més enllà de la seva tasca.

El programa sencer especial 25 de novembre es pot recuperar a la ràdio a la carta a radiocubelles.cat.

 

Per recordar el 25N l'Ajutnament també ha penjat uns paraigües de color violeta a la plaça de la vila (imatge).

 

El darrer acte previst al llarg de la setmana serà el divendres 27 de novembre a les 19 hores. Es tracta d'una activitat artística en format virtual al voltant de la pel·lícula Tódalas mulleres que coñezo. La presentació i projecció on-line del film serà la premisa per tractar les vivències de les dones a l'espai públic i s'abordaran continguts com el llenguatge cinematogràfic, la violència mediatitzada, l'obra col·lectiva i el compromís polític. La dinamització de l'acte serà a càrrec del Drac Màgic i organitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona. Per participar-hi cal inscripció prèvia per tal de rebre el vídeo de presentació i la fitxa de treball.

 

En paral·lel als actes programats es durà a terme la campanya Diposita aquí el teu masclisme a la que el Consistori s'hi ha adherit i que compta amb la col·laboració dels centres educatius de la vila i de l'Associació d'Hostaleria i Comerç de Cubelles (AHCC). Les persones que vulguin sumar-se individualment a la iniciativa poden recollir els adhesius a l'Ajuntament.

 

Prèviament, aquest dimarts a la tarda es podia participar d'un debat virtual a través de la plataforma Zoom titulat Drets i mirada feminista a Europa: 25N. Hi ha intervingut Neus Pociello Cayuela, directora de la Fundació Aroa, experta a l’Observatori Europeu de Violències Masclistes de l’European Women’s Lobby i Vicepresidenta del Consell Nacional de Dones d'Espanya i Maria Piedad Espitia, historiadora i feminista. 

 

Dilluns a l'Ajuntament, l'Alcaldessa, Rosa Fonoll, i la regidora d'Igualtat, Pilar Juste, han rebut la donació del llibre Atención y cuidados profesionales a mujeres víctimes de Violencia de género de Rosa Mª Martínez Ortega editat per la Fundación para el desarrollo de la Enfermeria. L'entrega ha anat a càrrec del secretari d’acció sindical de la delegació de Catalunya de SATSE, David Carvajales.

 

 


  • PARAIGÜES 25N 2020.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles