L’atur registrat ha augmentat en 22 persones a Cubelles durant el mes d’octubre

5 de novembre de 2020


El total d’aturats inscrits a les oficines d’ocupació és ara de 1053 a Cubelles

Durant el mes d'octubre l'atur registrat ha pujat a Cubelles fins les 1053 persones. En són 22 més que al setembre. Una xifra on no s’hi compten els treballadors afectats per ERTO. La diferència interanual és de 129 persones més a l’atur ara que a l’octubre del 2019.

 

Més en detall, actualment a Cubelles gairebé el 60% de les persones aturades són dones, concretament 624. Pel que fa a la durada de la demanda de feina, un 44% dels inscrits a les oficines d'ocupació (467 persones) ja porten 1 any o més temps en aquesta situació. Dins d'aquest grup, les dones representen més d'un 67% (314) i el percentatge supera el 69% si ens fixem en els qui ja porten 24 mesos o més temps a l'atur, que sumen un total de 243 persones, 168 de les quals són dones.

 

Al conjunt del Garraf l’atur registrat ha augmentat en 294 persones i se situa en un total a prop de 10.500. El nombre de desocupats inscrits ha pujat a tots els municipis de la comarca. Proporcionalment són Canyelles i Sitges els dos pobles del Garraf on més han notat l’augment d’aturats aquest mes d’octubre.

 

A tot Catalunya la xifra de l’atur registrat ha arribat a fregar les 485.000 persones. L’augment d’aquest mes d’octubre, però, ha estat menor del que preveien les autoritats tal com ha explicat en roda de premsa aquest dimecres el secretari de Treball, Josep Ginesta.

Josep Ginesta, secretari de treball, també ha apuntat però que hi ha unes 39.000 persones afectades laboralment per la pandèmia.

El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani ha comentat al Parlament aquest dimecres que una de les preocupacions és la de la situació que pateixen els treballadors autònoms, a qui l'Estat espanyol ha apujat les quotes.

El govern català aquesta setmana ha presentat diverses iniciatives per reduir l’impacte fiscal de la pandèmia a les persones aturades i amb rendes més baixes. També ha acordat destinar 11,6 milions d’euros al desplegament de dos programes de millora de l’ocupació i el desenvolupament local. Aquesta inversió es distribuirà fins el 2022 a través del Programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) i del Programa Treball i Formació, impulsats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles