El Gran Recapte d’aliments es farà del 16 al 21 de novembre

3 de novembre de 2020


Els 90 voluntaris i voluntàries que van participar l’any passat a Cubelles, enguany es veuran reduïts dràsticament i només se’ls trobarà a les grans superfícies del municipi, en un format nou marcat per l'epidèmia.

El Gran recapte d’aliments, que es farà del 16 al 21 de novembre, també patirà les mesures i restriccions imposades per la COVID. Tot en un moment en què la necessitat de menjar ha crescut tant considerablement que el Banc d’Aliments ha hagut de reduir de 12 a 7 quilos la quantitat que reparteix per persona al mes.

 

Ho ha explicat a Ràdio Cubelles, Albert Lluch, responsable del Banc d’aliments al Garraf.

 

 

Però no només això, la situació excepcional que vivim també ha obligat a canviar la manera de recollir aliments i productes de primera necessitat durant els dies de la campanya del Gran Recapte.

 

 

Per aquesta raó, en aquesta 12a edició només hi haurà 9.000 voluntaris, una tercera part dels que hi havia l'any passat. Informaran els clients de com poden fer les donacions: o bé comprant bons d'entre 3 i 50 euros, o, com ha explicat Albert Lluch, fent aportacions monetàries per la quantitat que vulguin directament a la caixa dels supermercats.

 

Els 90 voluntaris i voluntàries que van participar l’any passat en el Gran Recapte a Cubelles, enguany es veuran reduïts dràsticament i només se’ls trobarà a les grans superfícies del municipi. Tot i que la resta d’establiments més petits també recolliran donatius, però amb la fórmula directa a la caixa.

 

 

Els responsables del Gran Recapte asseguren que aquest any és "més necessària que mai". La presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau, ha detallat que la demanda d'aliments a l'entitat s'ha incrementat un 40% arran de la pandèmia.

 

Entrevista a Albert Lluch, coordinador del Gran Recapte del Banc dels aliments

 


  • Gran recapte.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles