La Diputació no es farà càrrec de la carretera de Mas Trader i Costa Cunit fins el 2022

14 de setembre de 2020


L’alcaldessa Rosa Fonoll i el regidor d’Espai Públic Josep Ma Hugué s’han reunit recentment amb el president de l’Àrea d’Infraestructures i Mobilitat de la Diputació, Pere Pons (Junts per Catalunya)

Entrevista a Josep Ma Hugué, regidor d'Espai Públic i Medi Ambient

 

La Diputació no es farà càrrec de la carretera de Mas Trader i Costa Cunit fins el 2022. L’alcaldessa Rosa Fonoll i el regidor d’Espai Públic Josep Ma Hugué s’han reunit aquest dimarts passat amb el president de l’Àrea d’Infraestructures i Mobilitat de la Diputació, Pere Pons (Junts per Catalunya).

 

Segons publica l’Ajuntament, els membres del govern local han reclamat que s’acceleri el traspàs de la via que connecta el centre de Cubelles amb Mas Trader i puja fins a Costa Cunit. Un canvi de titularitat que la Diputació va anunciar l’any 2016, que s’havia d’executar aquest any i que encara continua pendent. En la reunió celebrada aquest dimarts, el diputat hauria explicat que primer la via ha de ser oficialment titularitat de l’organisme provincial i, després, l’execució de la rehabilitació de la carretera requereix d’un projecte que, si les disposicions pressupostàries ho permeten, es redactaria l’any vinent (2021) i no s’executaria abans de l’exercici 2022, quan s’hi invertirien uns 800.000 euros.

 

Mentrestant la Diputació no farà cap obra de manteniment de la carretera, que a hores d’ara és responsabilitat de l’Ajuntament i continua qualificada de camí. De fet, el nom oficial és el camí de les Tortes. Únicament remetran un informe sobre l’estat de la via, per tal que l’Ajuntament realitzi actuacions complementàries que redueixin encara més la sinistralitat de la via. Però el finançament d’aquestes ha d’anar a càrrec dels pressupostos municipals, motiu pel qual s’estan mirant les opcions de subvenció a través del Pla de Camins del mateix organisme provincial.

 

Les peticions del govern local s’haurien intensificat després que en aquesta via, sobretot el tram que enllaça Costa Cunit i Mas Trader, s’hi hagin produït diversos accidents. Mesos enrere, l’Ajuntament va intervenir-hi per reduir les relliscades que patien cotxes i motos.


  • Fressat costa-cunit.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles