Ja han començat les feines de retirada i trasllat de les peces més valuoses de Can Travé

3 de març de 2020


La coordinació va a càrrec de Veraicon, la mateixa empresa especialitzada que va elaborar prèviament l’inventari i la valoració dels centenars d’objectes del palauet.

Ja han començat les feines de retirada i trasllat de les peces més valuoses de Can Travé. La coordinació va a càrrec de Veraicon, la mateixa empresa especialitzada que va elaborar prèviament l’inventari i la valoració dels centenars d’objectes del palauet. Les feines actuals les està realitzant una altra companyia, SIT Spain, que ofereix el transport, protecció i classificació de tots els elements relacionats.  

 

El cap de serveis tècnics de l’Ajuntament, Antoni Guillamon, ha explicat els motius pels quals s’ha encarregat aquest trasllat i retirada d’objectes i obres d’art.

La retirada de totes les peces permetrà deixar l’espai lliure a l’interior on començaran tan aviat com sigui possible les obres de reforma de les bigues de fusta afectades per tèrmits. Segons ha explicat Antoni Guillamon, cap dels serveis tècnics municipals, l’objectiu és tenir l’edifici buit i a punt a l’estiu per poder encarregar les obres de rehabilitació.

En una primera fase, es transportaran uns 500 quadres, 80 làmpades i 50 miralls degudament tractats, embalats i protegits. Aquestes tasques s’allargaran unes setmanes. Els mobles es traslladaran en una segona fase a una nau on també s’acabaran d’inventariar i, si fa falta, es restauraran. Verònica Pèrez, directora de l’empresa Veraicon, ha donat més detalls de les feines que estan en marxa a Can Travé.

Prèviament aquesta empresa ja va fer-se càrrec de l’inventari de tots els objectes i obres d’art del conjunt patrimonial de Can Travé. Verònica Pèrez, directora de VeraIcon

Paral·lelament a aquestes tasques, continuen també les obres d’adequació de l’enllumenat i els serveis dels jardins de Can Travé. Un projecte del fons Feder gestionat pel Consell Comarcal.


  • CAN TRAVÉ TRASLLAT PECES 2020 (2).jpg
  • CAN TRAVÉ TRASLLAT PECES 2020 (3).jpg
  • CAN TRAVÉ TRASLLAT PECES 2020 (1).jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles