Les oficines de turisme de Cubelles van atendre unes 7.000 persones durant el 2019

11 de febrer de 2020


L’Ajuntament ha detectat una reducció d’un 10% en comparació amb el 2018. Es manté, en canvi, una gran proporció de turistes de proximitat.

La regidoria de turisme de Cubelles ha recollit les dades del 2019 que indiquen que les oficines han atés gairebé 7.000 persones. Les dues oficines de Cubelles ofereixen servei tots els dies, de setmana santa a octubre. La resta de l’any el servei s’ofereix des de l’oficina de turisme situada al castell, de dimarts a dissabte. L’oficina de turisme del Castell comparteix espai amb l’exposició permanent del pallasso Charlie Rivel i en aquest cas si tenim en compte els grups i actes de l’Exposició la xifra de visitants supera les 8.700 persones ateses. Les consultes més freqüents són les consultes sobre festes i activitats, informació general i informació turística del municipi.

La tècnic de turisme de l'Ajuntament, Imma Laborda, ha explicat que la xifra total de persones ateses ha disminuït un 10% en comparació amb el 2018 i ha comentat quins motius podria haver-hi per aquesta reducció.

 

Cubelles és un municipi amb un gran nombre de turistes de segona residència que venen a passar els caps de setmana, uns dies o les vacances al municipi i es tracta també d’un turisme molt familiar. Aquest fet també es nota amb el tipus de visitants que rep el punt d’informació de la platja a diferència de l’oficina del Castell, tal com ha explicat Imma Laborda, tècnic de turisme de l'Ajuntament.

 

Pel que fa a la procedència dels visitants, més d’un 40% són de Cubelles o la mateixa comarca i un altre 40% aproximadament són turistes d’altres comarques catalanes, dins dels quals la gran majoria venen de Barcelona i l’àrea metropolitana. En canvi, els visitants espanyols no arriben al 3%. Pel que fa al turisme provinent d’altres estats sumen un 14%. En aquest cas un 7% venen de França, i també destaquen el nombre de visitants del Regne Unit (1.70%), i d’Alemanya (1,55%).

La memòria de Turisme de l’any 2019 es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament: www.cubelles.cat.

 


  • oficina-turisme-poble (1).jpg
  • Infografia estadístiques turisme 2020.png
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles