Primer descens d'aturats a Cubelles en un mes de novembre des del 2010

5 de desembre de 2019


La xifra de l'atur registrat a Cubelles se situa en 893 persones, el 60% de les quals són dones. Ara hi ha 31 aturats cubellencs menys que al mes d’octubre.

Descens inesperat de l’atur registrat a Cubelles al mes de novembre. Cal remuntar-se a l’any 2010 per trobar un mes de novembre amb una baixada d’aturats cubellencs. A més, Cubelles és l’únic municipi del Garraf en què s’ha reduït el nombre d’aturats aquest mes. Concretament, segons les dades publicades per la Generalitat de Catalunya, a Cubelles hi ha 893 persones registrades a les oficines d’ocupació. Són 31 persones menys que al mes d’octubre. Fins ara, aquest 2019 s’acumulaven 4 mesos consecutius d’augment d’aturats a Cubelles, a banda del mes de gener. La tendència s’ha trencat aquest mes de novembre amb el descens més elevat de tot l’any. De fet, l’any passat, el mes de novembre va ser el que va registrat l’increment més important de tot el 2018. Pel que fa a la diferència interanual, el nombre total d’aturats de Cubelles continua per damunt del d’ara fa un any.

 

D’altra banda, en les dades de l’atur registrat de Cubelles es manté la desigualtat entre homes i dones. Les aturades són un 60% del total. Un percentatge que augmenta a mesura que s’incrementa la durada de la demanda d’ocupació. Per exemple el 68% de persones que ja porten 2 anys o més temps registrades a l’atur són dones. I un 36% del total d’aturats de Cubelles porten com a mínim un any buscant feina.

 

Al conjunt de la comarca del Garraf l’atur registrat ha augmentat fins a fregar les 8.500 persones. L’increment ha estat d’unes 150 i l’augment d’aturats ha afectats tots els municipis excepte Cubelles. En proporció, a Sant Pere de Ribes i a Sitges és on han patit augments de l’atur registrat més elevats.

 

 

 

 


  • ATUR NOVEMBRE 2019.JPG
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles