Cubelles s'oposa en ple a les amenaces d'Endesa a les famílies vulnerables

19 de setembre de 2019


La sessió plenària d’aquest dimarts ha dedicat la major part del temps a debatre 7 mocions diferents.

La primera sessió ordinària de la legislatura ha aprovat per unanimitat una moció de suport a la Llei 24/2015 que estipula que les companyies elèctriques no podran tallar el subministrament de llum a les famílies que tinguin acreditada la seva situació de vulnerabilitat social. D’aquesta manera el ple al complet s’ha mostrat rotundament en contra de les amenaces adreçades per l’empresa Endesa a la majoria d’ajuntaments catalans reclamant que els consistoris assumeixin el 50% dels deutes de les famílies en situació vulnerable. La regidora de Benestar social, Alexandra Corvillo, ha assenyalat que, en el cas de Cubelles, l’advertiment afecta 38 famílies, amb un cost per a l’Ajuntament d’uns 27.000 euros.

La regidora ha detallat al ple quins són els passos que s’estan seguint actualment.

Tots els 7 grups municipals s’han manifestat en contra de les amenaces de la companyia elèctrica. Així s’han expressat Manuel Martínez de Ciutadans i Jaume Garcia del PSC.

A l’apartat de les mocions també s’ha aprovat per unanimitat la defensa de la pagesia i l’establiment d’un preu digne del raïm i el vi. A més, el ple de Cubelles ha aprovat una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la rebaixa dels preus universitaris a Catalunya, amb l’abstenció de PSC i Ciutadans en entendre que el govern de la Generalitat no ha fet prou els darrers anys per subvertir aquesta situació i que la rebaixa s’ha de tirar endavant mitjançant el Parlament i no una ILP. Així mateix, també s’ha tirat endavant amb els vots d’Unitat Cubellenca, ERC, CECP, JuntsxCubelles i CUP, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans una moció relativa a la petició d’anul·lació de l’ordre del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de protegir les seus judicials amb els Mossos d’Esquadra. Prèviament, el ple de l’Ajuntament ha descartat una moció presentada per Ciutadans sol·licitant el disseny i construcció d’un camí apte per a la pràctica esportiva i lúdica al llarg de l’avinguda Onze de Setembre, en paral·lel a la via del tren, just a la zona de servitud d’ADIF. Els tres partits del govern (UC, ERC i CEC) així com la CUP s’han oposat a una proposta que han considerat poc concreta.

 

En el ple d’aquest dimarts també s’han descartat dues mocions presentades per JuntsXCubelles, una sobre la prevenció d’incendis en entendre el govern (que la va votar en contra conjuntament amb la CUP) que al·ludia a feines que ja s’estan duent a terme, i una segona relativa a la gestió de residus.

El portaveu de Junts per Cubelles, Robert Monzonis.

El PSC i Ciutadans s’hi han mostrat favorables però la CUP en canvi ha criticat el text i ha demanat que es creï una taula per debatre i trobar les solucions més adequades a la gestió dels residus.

Daniel Pèrez, regidor de la CUP Cubelles.

Des del govern local, Narcís Pineda, regidor de Cubelles en Comú Podem, ha destacat que la moció no tenia en compte els costos en les seves propostes.

A banda d’oposar-se a la moció, el govern també ha aprofitat per tornar a explicar la situació actual del sistema de recollida d’escombraries i han lamentat l’actitud passiva de la Mancomunitat Penedès Garraf.

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué.

El ple de l’Ajuntament també ha aprovat per unanimitat la pròrroga del Pla Intern d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes per al personal treballador de l’Ajuntament i la col·laboració amb el Consell Comarcal per tal que s’incorpori a l’Ajuntament una auxiliar de llar d’infants dins d’un programa d’inserció laboral impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El ple també ha decidit els dos dies festius locals per al 2020, que seran el 30 de juliol i el 17 d’agost.

                        

La sessió plenària ha servit, al seu torn, perquè Yolanda Garcia prengués possessió com a nova regidora de JuntsXCubelles en substitució d’Edmon Colomer, qui després que hagi estat designat membre del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya (CoNCA) només ha arribat a participar al ple d’investidura.


  • ple-setembre-1709-19.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles