Cubelles espera poder adequar l’enllumenat públic amb el fons FEDER

9 d'abril de 2019


El “Projecte d’Eficiència Energètica al Garraf” inclou diverses actuacions als municipis de la comarca.

L’adequació de les instal·lacions d’enllumenat públic a la normativa de contaminació lluminosa als onze centres de comandament de Cubelles serà el proper projecte que podria rebre finançament del fons FEDER a través del Consell Comarcal del Garraf.

 

Segons ha publicat el Consell Comarcal del Garraf, el “Projecte d’Eficiència Energètica al Garraf” inclou diverses actuacions a la comarca. A Canyelles es demana la instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa de calor als edificis municipals i a Sant Pere de Ribes la instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa per als edificis municipals i pel nucli urbà de Les Roquetes. Pel que fa a Sitges, el projecte preveu la millora d’enllumenat públic del sector Plans d’Aiguadolç i del sector Cases Noves, i la millora d’enllumenat públic de l’avinguda Emerencià Roig i Raventós i zona de cobertura.

En relació a Vilanova i la Geltrú, les actuacions previstes són: calefacció, climatització i adequació de les fusteries de Can Pahisa, substitució i millora energètica dels aparells de climatització del Museu Víctor Balaguer i tancament de l’Espai Víctor Rojas a l’Espai Far. La durada del projecte és de tres anys i la coordinació anirà a càrrec del Consell Comarcal del Garraf.

 

El passat 28 de març es va publicar l’aprovació provisional del “Projecte d’Eficiència energètica al Garraf” presentat al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) pel Consell Comarcal del Garraf, conjuntament amb tots els ajuntaments de la comarca. La convocatòria prioritza projectes de foment de la producció i distribució d’energia derivada de fons renovables, així com l’augment de la participació i distribució d’aquestes energies per a usos tèrmics (biomassa, el biogàs i els biocombustibles per al transport), tot en consonància amb el Pla d’Energies Renovables 2011-2020 del Ministeri per a la Transició Ecològica.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles