La programació de la Cubelles Medieval arrenca aquest divendres amb una xerrada sobre el segle XIV

5 d'abril de 2019


L’historiador Roger Benito explicarà què ha trobat de les visites pastorals a Cubelles d’aquella època.

La programació de la Cubelles Medieval arrenca aquest divendres amb una xerrada sobre el segle XIV. L’historiador Roger Benito explicarà què ha trobat de les visites pastorals a Cubelles d’aquella època.

Serà en una xerrada organitzada per l’Ajuntament en col·laboració amb el GEC Amics del Castell aquest divendres a les set a la sala d’actes de la rectoria.

 

Les visites pastorals eren inspeccions periòdiques que feien els bisbes i el seu seguici a les parròquies. Actualment esdevenen una font importantíssima per a l’estudi de l’Edat Mitjana, ja que permeten copsar com s’aplicava aquesta llei espiritual. La moral eclesiàstica era clara però, gràcies a les visites, se sap que els feligresos no eren models de conducta. Els sacerdots i altres religiosos no solien complir totalment amb la llei espiritual a banda de permetre conèixer altres aspectes significatius de la parròquia, del terme, de l’estat de les esglésies, etc.

 

Roger Benito és doctor en Història i ja va oferir el març de 2018 una xerrada a Cubelles sobre la prostitució a l’Edat Mitjana.


  • mEDIEVAL-cartel-15-x-15.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles