El ple municipal debatrà la primera ordenança de civisme de Cubelles

13 de març de 2019


El text regularà els drets i deures ciutadans, les relacions veïnals i inclourà un apartat d’infraccions i sancions.

Cubelles podria tenir una ordenança de civisme a partir del proper ple municipal. Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, els motius que han portat al govern d’UC, ERC, CiU, ICV i el senyor Écija per elaborar una ordenança d’aquest tipus han estat sobretot quatre: reduir l’abandonament de mobles i trastos als carrers, que es redueixin els excrements dels gossos a la via pública, que no s’aboquin restes de poda en els contenidors normals o al mig del carrer i que s’augmenti la separació selectiva de residus.

 

L’ordenança establirà tres tipus d’infraccions, les lleus, les greus i les molt greus amb multes que poden arribar fins els 3.000 euros. També hi haurà l’opció d’acollir-se a activitats substitutòries a la sanció com la reparació del dany, l’execució subsidiària o treballs comunitaris. L’ordenança ha format part de l’ordre del dia de la comissió informativa prèvia al ple municipal i en cas que s’aprovés podria entrar en vigor aquest estiu que ve.

 

Del ple municipal previst per dimarts que ve, també hi haurà una moció proposada pel grup Cubelles Sí Es Pot per sol·licitar el rescat de la concessió dels peatges de la C32 Sud en el tram que va de Sitges al Vendrell i l’equiparació de Cubelles amb la zona ferroviària de la resta de la comarca.


  • contenidor amb abocaments (imatge d'arxiu)
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles