En marxa el període electoral que impedeix inauguracions i actes propagandístics

8 de març de 2019


Tots els poders públics inclosos els Ajuntaments queden afectats per l'article 50 de la LOREG fins després del 26 de maig.

L'Associació de Municipis de Catalunya (ACM) ha informat aquesta setmana als ajuntaments que la Junta Electoral Central ha confirmat que també estan afectats per la LOREG. La coincidència en el temps de les convocatòries de les eleccions espanyoles de 28 d’abril i de les eleccions locals i europees de 26 de maig ha provocat l'avançament de la prohibició que tenen les institucions públiques de fer actes que es puguin considerar propagandístics. Segons informa l'ACM, fins a la celebració de les eleccions locals i europees de 26 de maig, els poders públics no podran:

  • Organitzar o finançar, directament o indirectament, actes que continguin al·lusions a les realitzacions o fites assolides, o que utilitzin imatges o expressions coincidents o similars al es utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions (art. 50.2 LOREG). 
  • Realitzar qualsevol acte d’inauguració d’obres i serveis públics o dels seus projectes, sigui quina sigui la denominació utilitzada (art. 50 LOREG). 

 

Calendari electoral relacionat amb el 28A

D’altra banda, des d’aquest dimecres 6 de març s'ha obert el termini perquè els ajuntaments comuniquin a les Juntes Electorals de Zona els locals per fer actes de campanya i els llocs per encartellar i posar pancartes. Entre d'altres també s’ha fet públic que el sorteig dels membres de les meses electorals a Cubelles es farà en un ple extraordinari entre el dilluns 1 i el dimecres 3 d’abril. La campanya electoral arrencarà el dia 12 d'abril.


  • Nova pista 7 tennis_24_01_19.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles